Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejske spasilačke službe još uvijek nisu pronašle 46 nestalih mornara s južnokorejskog vojnog broda koji je potonuo u u blizini morske granice sa Sjevernom Korejom, javljaju agencije.


Brod Cheonan potonuo je u petak blizu otoka Baengnyeong u Žutome moru, nakon snažne eksplozije još nepoznata uzroka u području krme broda. Na brodu su bila 104 mornara, a dosad ih je spašeno 58. Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak naredio je istragu o incidentu, ali zasad ga nitko ne dovodi u vezu sa Sjevernom Korejom. 'U istragu će biti uključene sve mogućnosti, a ona mora biti brza i temeljita. Istina je važna, ali sada je važnije spasiti naše mornare', rekao je u subotu južnokorejski predsjednik.

>> Južnokorejski brod potonuo, S.Koreja ipak nije kriva!?

Vezani članci Indiju zahvatio ciklon, ilustracija Zbog ciklona Tauktae u potonuću broda nestalo 96 ljudi: ''Veliki broj osoblja vjerojatno pluta u vodi'' Nakon potrage, pronađeno je tijelo dječaka 02 Pronađeno tijelo dječaka (4) u Neretvi: ''Očekujete da ćete uspjeti pomoći, nadate se najboljemu..."

Južnokorejska novinska agencija Yonhap prvo je bila objavila da je južnokorejski brod otvorio vatru na neidentificirani objekt na mjestu incidenta, ali je glasnogovornik glavnog stožera poslije rekao da je meta zapravo bilo jato ptica. Satelitske snimke i obavještajne informacije ne pokazuju bilo kakav znak nazočnosti sjevernokorejske vojske u tom području u vrijeme potonuća Cheonan. Brod je potonuo na dubinu od 20 metara i bit će potrebna dva do tri tjedna da ga se podigne s dna. (Hina)