Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo beskućnika

Bila je zatvorena 17 godina - 'Plakala sam svake noći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena koja je provela 17 godina u kalifornijskom zatvoru zbog ubojstva koje nije počinila proglašena je nedužnom, zbog čega će od države moći dobiti odštetu od više od pola milijuna dolara.

Susan Mellen (59) slobodna je žena nakon što je 17 godina sjedila u zatvoru zbog presude za ubojstvo beskućnika, njezinog bivšeg dečka, za koje se nedavno ispostavilo da nije počinila, piše news.com.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

Prema presudi Mellen je istukla beskućnika toliko jako da je čovjek preminuo, a presuda se temeljila većinom na izjavi osobe koja je rekla kako je čula Mellen da priznaje ubojstvo. Kasnije se otkrilo da je svjedokinja patološka lažljivica.

Okružna tužiteljica Loren Naiman, koja nije sudjelovala u prvom suđenju, ustvrdila je kako je inkriminirajući iskaz sumnjiv te je od suca zatražila razmotri presudu.

Kasnije su uz ubojstvo povezana tri člana bande, a jedan je bio na detektoru laži putem kojeg je otkriveno da Mellen nije bila na mjestu zločina.

Amerikanac izlazi iz zatvora nakon što je u njemu nedužan proveo 39 godina

Njezin je slučaj doveden pred Deirdre O’Connor, voditeljicu udruge 'Nevinost je važna', koja traži oslobođenje za pogrešno osuđene.

O'Connor je rekla kako je detektiv koji je uhitio Mellen također odgovoran za slučaj iz 1994., kada je u skladu s rezultatima njegove istrage uhićeno dvoje ljudi za koje se također kasnije otkrilo da su iza rešetaka završili nedužni.

Proglašenje 'činjenične nedužnosti' je rijetko. Ono dopušta Mellen, koja je zatvor napustila potpuno bez novca, da za svaki dan proveden u zatvoru od države dobije odštetu od 100 američkih dolara.

Mellen kaže da je u zatvoru plakala svake noći, ali da nikada nije izgubila vjeru da će ponovno biti na slobodi sa svojom djecom. Sada nije samo slobodna, već i oslobođena krivnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene