Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj iz 1975.

Amerikanac izlazi iz zatvora nakon što je u njemu nedužan proveo 39 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ključni svjedok priznao je kako je lagao, ali tek kada se ispovjedio crkvi gdje je svećeniku otkrio da je u vrijeme ubojstva u stvari bio u školskom autobusu, što je potvrdilo i nekoliko svjedoka.

Amerikanac koji je nevin u zatvoru proveo 39 godina u petak napokon izlazi na slobodu.
Ricky Jackson oslobođen je optužbe za ubojstvo nakon što je ključni svjedok priznao da je lagao.

Tako je Jackson, kojemu je danas 57 godina, postao zatvorenik s najdužim stažem u zatvoru a da je u konačnici bio oslobođen krivnje, prenosi Sky News.

Optužen je daleke 1975. da je s još dvojicom muškaraca u Clevelandu ubio kolekcionara Harolda Franksa. Osuđen je na temelju svjedočenja tada 12-godišnjeg Eddiea Vernona, koji je tvrdio da je vidio ubojstvo.

Vernon, kojemu su danas 53 godine, priznao je kako je lagao, ali tek kada se ispovjedio crkvi gdje je svećeniku otkrio kako je u vrijeme ubojstva u stvari bio u školskom autobusu, što je potvrdilo i nekoliko svjedoka. Sucu je kazao da je informacije o slučaju čuo od prijatelja i policije.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: AFP) nije dobrodošao Trump će posjetiti poprišta masovnih pucnjava, mogući prosvjedi: ''Mentalne bolesti i mržnja povlače okidač, ne pištolj'' Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) NAKON CRNOG VIKENDA Trumpu je prekipjelo: Predlaže smrtnu kaznu za počinitelje zločina iz mržnje i masovne ubojice

Roditelji u zatvoru: U Novskoj prodali kćer za šest tisuća eura!

Osim njegovog svjedočenja nije bilo drugih dokaza da je Ricky Jackson ubio kolekcionara. Jackson je prvotno bio osuđen i na smrtnu kaznu, ali je ona povučena zbog pogreške u proceduri. Ohio je 1978. ukinuo smrtnu kaznu na koju su također bili osuđeni i njegovi 'suučesnici' u ubojstvu. Jedan je izašao iz zatvora, a jedan također još služi kaznu no očekuje se da će i on biti oslobođen.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene