Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u srijedu da će u svojoj revidiranoj politici prema Afganistanu zatražiti bolju koordinaciju među članicama NATO-a, koje se kritizira da imaju oprečne ciljeve.


'Vjerujemo da možemo stvoriti proces kojim će NATO, koji je već snažan, postati snažniji a mi učinkovitiji u koordinaciji naših napora u Afganistanu', rekao je Obama novinarima. Obama je to kazao nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoopom Schefferom posvećenog predstojećem summitu NATO-a 3. i 4. travnja kojim će se obilježiti 60. godišnjica Saveza.

U petak rezultati revizije

Scheffer je kazao kako NATO čeka reviziju američke politike u Afganistanu. 'U Afganistanu i dalje postoje veliki izazovi. Mnoge stvari idu dobro, ali mnoge i ne idu', rekao je.Obama bi rezultate revizije američke politike u Afganistanu trebao objaviti u petak, rekao je jedan američki dužnosnik.'Očekivao bih to u idućih nekoliko dana', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs.

Vezani članci Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović na Plesu je dočekao hrvatske vojnike koji su se vratili iz Afganistana - 4 Hrvatski vojnici vratili se iz Afganistana, Milanović poručio: "Ovo je bila jako opasna misija i neće se skoro ponoviti" Hrvatski vojnici u Afganistanu - 1 Službeno završilo sudjelovanje 12. hrvatskog kontingenta u misiji u Afganistanu