Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojnim helikopterima i brodovima

NATO spriječio napad gusara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik NATO-a Alexandre Santos Fernandes izjavio je kako su savezničkih ratni brodovi i helikopteri u noći sa subote na nedjelju uspjeli spriječiti napad somalskih gusara na norveški tanker u Adenskome zaljevu.

Fernandes je također kazao kako su NATO-ove snage razoružale, ispitale i pustile gusare nakon noćašnje akcije u kojoj su sudjelovale američke i kanadske vojne snage. Naoružani Somalci su u subotu navečer krenuli prema brodu Front Ardenne, no pobjegli su nakon što je posada o njihovoj nazočnosti obavijestila ratne brodove koji se nalaze u regiji.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

>> 'Pirati će osloboditi američkog kapetana za 'malu' otkupninu'

Gusari su pobjegli u čamcu, no ratni brodovi i helikopteri gonili su ih nekoliko sati. Nakon upozorenja da će se na njih pucati su se predali, a prije toga su oružje bacili u more. Pukovnik Fernandes u nedjelju je izjavio kako su svi gusari pušteni na slobodu jer ih se u skladu s kanadskim zakonom ne može sudski goniti. Također je rekao da je odluka o zadržavanju napadača u nadležnosti pojedine države kojoj pripada ratni brod, a ne u nadležnosti NATO-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene