Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Već smo na rubu”

"NATO sprema nuklearni napad, razrađuje scenarije": Tvrdi jedan od šefova ruskih špijuna

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Zemlje NATO-a vježbaju nuklearne napade na Rusiju, izvijestio je FSB. Šef Ureda za vojnopolitičku analizu Aleksandar Mihajlov prokomentirao je tu informaciju na radiju Sputnjik.

"Sjevernoatlantski savez uvježbava nuklearne napade na ruski teritorij", rekao je general vojske Vladimir Kulishov, prvi zamjenik ravnatelja i šef granične službe FSB-a.

"U blizini ruske granice povećava se aktivnost izviđačkih aktivnosti NATO-a, povećava se intenzitet operativne borbene obuke trupa saveza, tijekom koje se razrađuju scenariji za vođenje borbenih operacija protiv Ruske Federacije, uključujući pokretanje nuklearnih napada na naš teritorij”, rekao je u intervjuu za Radio Sputnjik

Pročitajte i ovo Prizori s mjesta nesreće kod Mladenovca FOTO Stravični prizori iz Srbije: Poginuo vozač, zabio se u autobus, ozlijeđeno 37 ljudi

Šef Ureda za vojnopolitičku analizu Aleksandar Mihajlov podsjetio je na manevre zemalja NATO-a u ljeto i jesen prošle godine.

"Ako su ljetni manevri uključivali kombinirana djelovanja nekoliko država koje na svom teritoriju skladište američke nuklearne bombe, onda su u studenom u zračnom prostoru Skandinavije i baltičkih država uvježbavani zračni manevri koji su uključivali ukrcavanje taktičkog nuklearnog oružja u borbene zrakoplove i njihovo podizanje u zraku, odnosno simulirani su taktički nuklearni udari na teritorij Ruske Federacije. Savršeno dobro razumijemo da neprijatelj već duže vrijeme namjerno priprema svoje kolektivne snage za moguću uporabu taktičkog nuklearnog oružja protiv naše zemlje", rekao je Mihajlov.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 1 Jasan stav Sjevernokorejski vođa poručio susjedima da se igraju s vatrom i otkrio od čega nikada neće odustati

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozbiljne posljedice Putinova zlokobna prijetnja malim europskim zemljama

Ovim postupcima zapadne zemlje povećavaju stupanj nuklearne prijetnje, istaknuo je vojni analitičar.

"Taktičko nuklearno oružje može gotovo odmah pokrenuti strateške nuklearne akcije koje su katastrofalne za cijelo čovječanstvo, a ne samo za one zemlje koje ga koriste za odvraćanje i dovesti svijet do stvarne nuklearne prijetnje. Već smo na rubu", rekao je Mihajlov.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene