Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učitelji jedne škole u američkom gradu Dallasu nemirne učenike slali su u posebno izrađene kaveze za borbu te ih poticali na međusobno odmjeravanje snaga.


Jedan od zabrinutih roditelja upozorio je vlasti da se u školi odvija zabava u gladijatorskom stilu te izjavio da je njegov sin došao kući s natečenom rukom, piše Sky News. Donald Moten, koji je između 2003 i 2005., kada su se prijavljeni incidenti događali, obnašao dužnost ravnatelja škole, optužen je za tjeranje zaštitara da učenike šalju u kaveze i potiču nasilje. Opovrgao je sve optužbe.

Vezani članci Slika nije dostupna Severina uhvaćena: 'Mislim to je trebalo biti kao iznenađenje, ali vjerojatno više nije' Slika nije dostupna Strašno: Škola napravila kavez za učenika s autizmom

Cortland Williamson, jedan od učenika, rekao je majci da se morao boriti u kavezu punih deset minuta. Ostali učenici za to su vrijeme stajali oko kaveza te na sav glas navijali i podupirali tučnjavu. Gospođa Williamson sina je nakon toga ispisala iz škole. 'Rekla sam, sada je dosta', zaključila je tada zabrinuta majka.

Zaposlenici škole znali što se događa

Mnogi zaposlenici škole znali su za organizirane tučnjave u kavezima koje su se događale u razdoblju od 2003. do 2005. godine, rezultat je provedene istrage. 'Više od svega, šokiran sam i zbunjen da se takvo što moglo događati pred očima profesora', rekao je zapanjeni član školskog vijeća. Protiv nikoga nije podignuta optužnica i nije poznato je li netko od učenika ikada zatražio liječničku pomoć te je li netko od nastavnika kažnjen.