Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD očekuje nove akcije

'S. Koreja nastavlja demonstrirati silu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ovotjedne baraže projektila kratkog dometa, praćene ratobornom retorikom, postoje naznake da Sjeverna Koreja priprema i lansiranje balističkih projektila dugog dometa nastavljajući demonstrirati silu, kazali su američki dužnosnici.

Nepredvidljivi režim u Pjongjangu u petak je ponovo zaprijetio odmazdom ako mu Vijeće sigurnosti UN nametne sankcije zbog posljednje nuklearne probe, te lansirao već šestu raketu kratkog dometa od početka tjedna. Dužnosici u Washingtonu kažu kako je zabrinjavajuće što postoje naznake pojačane aktivnosti na lokaciji koja se rabi za lansiranje projektila dugog dometa, izvijestila je TV mreža ABC News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrt strijeljanjem Pred očima obitelji pogubljena bivša cura Kim Jong Una - zbog PORNIĆA! Slika nije dostupna Novo imenovanje Kim Jong-una Prije lansiranja rakete sastaje se vodstvo Sjeverne Koreje

>> Sjeverna Koreja ispalila novu raketu

Američki dužnosnici također su kazali da prvotne atmosferske analize ne dokazuju da je Sjeverna Koreja početkom tjedna uspješno izvela nuklearnu reakciju, ali su potrebna dodatna testiranja. Južnokorejska agencija Yonhap izvijestila je da se kod posljednjeg lansiranja radilo o raketi zemlja-zrak, namijenjenoj obrani od zrakoplova ili drugih raketa, za koju se vjeruje da je modificirana verzija ruskog projektila SA-5.

Nuklearna proba i serija pokusnih lansiranja projektila, udruženi s ratobornom retorikom Pjongjanga da više neće poštivati primirje s kojim je okončan Korejski rat 1953., povećali su napetost u regiji i zabrinutost da bi Sjeverna Koreja mogla izazvati sukobe duž svojih granica ili ispred njezine zapadne obale, mjestu smrtonosnih okršaja 1999. i 2002. godine.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene