Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomalo nevjerojatno

FOTO Kako je ova istetovirana plavuša zaludila radikalne ISIS-ovce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlog ponedjeljka Jennifer Williams imala je 60 sljedbenika na Twitteru, a danas ih ima više od 7.000 - iz jednog pomalo zastrašujućeg razloga...

Velik broj novih followera Jennifer Williams su islamistički ekstremisti koji podržavaju Islamsku državu, piše news.com.

Pročitajte i ovo Američki vojnici U napadu nisu stradali civili Ubijen jedan od vodećih ljudi ISIS-a: "Planirao je terorističke napade u Europi" Snajperist SDF-a cilja mete ISIS-a (Foto: AFP) IZABRAN NOVI Objavljeni detalji smrti vođe Islamske države: Raznio se samoubilačkim pojasem nakon što je opkoljen

Ova Amerikanka iz Teksasa objašnjava kako joj je, naizgled, bezazleni tweet privukao brojne sljedbenike. Na tweet kojim se željela narugati jednoj medijskoj primjedbi da muslimani nisu dovoljno žestoko reagirali protiv IS-a nakon posljednjeg obezglavljenja zapadnjaka, Jennifer je stavila hashtag #MuslimApologies. A upravo je to, i vjerojatno njezina fotografija na kojoj se vidi da se radi o atraktivnoj plavuši, baš kakve vole islamisti, na njezin je profil privuklo mnoge sumnjive osobe.

Umorna od toga da se nju i ostale muslimane proziva za ekstremizam, Williams i mnogi drugi, odlučili su se humorom suprotstaviti medijskim napadima.

'Oprostite što sam pročitala Kuran kako bi naučila o uvjerenjima terorista i što sam prešla na Islam zbog toga što u Kuranu piše. #MuslimApologies #sorrynotsorry', objavila je na Twitteru Williams.

 

Trebala je to biti šala, tvrdi Williams, ali suptilnost nije jača strana društvenih medija. Uskoro su je retweetali brojni twiteraši, a mnogi od njih na profilnim slikama imaju crnu zastavu Islamske države.

Dječak, bivši taoc IS-a, dao odgovor od kojeg su zanijemili svi u prostoriji - pa i njegove majka i sestra!

'Muškarci koji su na profilnim fotografijama u tradicionalnim saudijskim haljinama (poneki iza volana otmjenih džipova i skupih sportskih automobila) počeli su odgovarati na moj tweet te su zahtijevali razgovarati samnom privatno. Jedan mi je muškarac napisao kako bi lijepo izgledala u hijabu (drugim riječima, kako bi bila lijepa da sakrijem lice i prestanem izgledati kao nevjernik). Jedan me odmah pitao hoću li se udati za njega', napisala je Williams na svom blogu.

Također je primijetila da njezin tweet Islamska država koristi u svojoj propagandi za podršku onoga što ona ne podržava.

'Ne cijenim što se moja priča koristi kako bi se privuklo ljude za odvratnu ideologiju koja potiče bombaše samoubojice i obezglavljivanja', napisala je.

Williams se nada će javnost ubrzo za nju izgubiti zanimanje, ali kaže da je ovo strašni podsjetnik na ulogu koju društvene mreže imaju u terorizmu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene