Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NASA otpustila zaljubljenu astronautkinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronautkinja Lisa Nowak otpuštena je iz NASA-e u srijedu, mjesec dana nakon što je uhićena pod optužbom da je pokušala oteti ženu koju je smatrala protivnicom u zadobivanju pozornosti pilota svemirske letjelice.

NASA je objavila da je odluka o isključenju Nowak iz astronautske ekipe postignuta "uzajamnim dogovorom" između te agencije i mornarice gdje je Nowak još uvijek aktivna časnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uragan koji je paralizirao jug SAD-a Još traje potraga za preživjelima nakon Harveyja: Strahuje se da je preko 50 ljudi poginulo Slika nije dostupna Katastrofa u Teksasu Hrvat iz Houstona: Pojedine su četvrti kao otoci, uveden je policijski sat, velik dio grada još je pod vodom

Bizaran incident koji je doveo do uhićenja Lise Nowak 6. veljače Lisa zaprepastio je NASA-u koja je nakon toga najavila razmatranje svojih kriterija za primanje u ugledan astronautski program.

Nowak (43), mornarička satnica, koja je postala astronautkinja 1996. godine i letjela u svemir jednom u srpnju, na bolovanju je nakon što je prošli mjesec uhićena u Orlandu. Optužena je za napad i pokušaj otmice satnice zračnih snaga Collen Shipman koju je smatrala protivnicom u zadobivanju pozornosti astronauta Wiliama Oefeleina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene