Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasplakala roditelje

Napokon progovorila i prvo rekla 'Volim te, tata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par iz britanskog Rotherhama gotovo je dvije godine čekao da njihova kćer progovori, a njezine prve riječi bile su 'Volim te, tata'.

Djevojčica Bronte Cassell prerano je rođena, a kako bi mogla normalno disati sa šest mjeseci joj je izvršena traheotomija. No, s obzirom da joj je cijev postavljena ispod glasnica djevojčica nije mogla govoriti.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata

S aparatima za disanje djevojčica je živjela dvije godine nakon čega su joj liječnici mogli napokon izvaditi cijev iz grla. Svojim prvim riječima rasplakala je roditelje. 'Čekanje je bilo dugo, no vrijedilo je za čuti ove divne riječi', rekla je 41-godišnja majka Hellen.

'Moj suprug Martin pogledao ju je i rekao joj 'Volim te Bronte' na što ga je ona pogledala i rekla mu 'Volim te tata'. Onda je pogledala mene i rekla mi 'Volim i tebe, mama'. Pogledali smo se i rasplakali, bio je to prvi put da smo je čuli kako govori', rekla je Hellen, piše Daily Mail.

Bronte je rođena s 25 tjedana, a težila je samo 800 grama. Prvih 15 tjedana života provela je u bolnici, a sa šest mjeseci je prestala disati zbog suženja ispod glasnica. Tada su joj ugradili cjevčice, a s obzirom da nije mogla govoriti naučila je znakovni jezik.

Njezin otac Martin rekao je da im je dan kad su joj maknuli cijevčice iz grla najbolji dan u životu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene