Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravda je spora, ali...

Tajna snimka razotkrila okrutne medicinske sestre: Smijale su se dok je pacijent umirao

Pacijent u bolnici, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Pacijent u bolnici, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Aktualno Galerija +0 Pacijent u bolnici, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Tajna snimka otkrila je kako su se dvije medicinske sestre smijale dok je muškarac koji ih je molio za pomoć umirao.

Tri godine od nesretnog događaja tajna snimka raskrinkala je dvije okrutne medicinske sestre koje su odbile pomoći muškarcu koji je umirao u centru za rehabilitaciju.

Na snimci se vidi kako je veteran Drugog svjetskog rata opetovano vikao u pomoć jer nije mogao disati. Medicinske sestre nisu učinile ništa da mu pomognu i spase život, štoviše smijale su se dok su (kao) pokušavale namjestiti respirator.

Obitelj 89-godišnjeg Jamesa Dempseya iz Woodstoka podnijela je tužbu protiv Centra za zdravlje i rehabilitaciju još 2014. godine i prema njihovoj izjavi nagodili su se s Centrom.

Međutim, televizijska kuća WXIA-TV tvrdi da sestre koje su se smijale umirućem čovjeku i nisu mu pomogle nisu dobile otkaz, odnosno izgubile licencu sve do rujna ove godine kada je TV stanica poslala snimku iz doma za njegu Udruzi njegovatelja. Jedna od sestara na saslušanju je rekla da je čovjeka pokušavala oživjeti dok ne stigne prva pomoć, međutim na snimci se vidi da ona nije pokušavala ništa.

Nakon što je video objavljen, priznala je pogrešku, a obje su nemarne medicinske sestre ostale bez licence za rad, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija provedeno istraživanje Zabrinjavajući podaci: Njihovo zanimanje četiri je puta izloženije nasilju OB Zadar Stup zdravstvene njege Ravnatelj šokiran fotografijama pijanke u Općoj bolnici Zadar. Objasnio što će poduzeti

Video je objavila WXIA-TV.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene