Indijski Mirage-2000 (Foto: Arhiva/AFP)
Indijski Mirage-2000 (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

U najnovijem incidentu između Indije i Pakistana na području kontrolne linije u Kašmiru, Indija tvrdi da je u zračnom udaru uništila terorističke kampove, dok Pakistan pak tvrdi da su bombe bacili na nenaseljeno područje i pobjegli pred pakistanskim avionima koji su se brzo digli u zrak.


Indijski ministar Gajendra Singh Shekhawat pohvalio se na Twitteru kako su indijske zračne snage u zračnom udaru na terorističke kampove džihadista na području Kašmira koji je pod pakistanskom kontrolom. Indijsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je napad koji se dogodio u utorak ujutro posljedica pakistanske nemoći u poduzimanju mjera za uništavanje terorističke infrastrukture.

Vezani članci Mama i sladoled Potpuno promašio publiku: Pokušao je nasmijati svojim talentom, a ona nije imala živaca za njegove gluparije Slika nije dostupna 'JOŠ UVIJEK JE VOLIM' Priča o zaljubljivanju, pismima, otmici i mučenju

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova nadalje navodi kako je preventivni zračni udar bio nužan jer su prikupljeni podaci da se sprema samoubilački napad džihadista s navedenog područja na teritoriju Indije, prenosi Suptnik.

Iz Pakista dolazi posve drugačija priča. General pakistanskih oružanih snaga Asif Ghafoor poručio je, također preko Twittera, kako su indijski zrakoplovi prekršili kontrolnu liniju, ali da su svoj ubojiti teret u žurbi bacili na otvoreno i nenaseljeno područje nakon što su se pakistanski zrakoplovi brzo vinuli u zrak. Ghafoor tvrdi da žrtava u tom zračnom udaru nije bilo te da se napad dogodio sjeveroistočno od grada Balakota.

Ghafoor je dodao da su pakistanske snage spremne odgovoriti na bilo kakvu zlu namjeru Indije.

Tenzije između Indije i Pakistana u posljednje vrijeme sve više rastu, a posebice nakon stravičnog terorističkog napada u kojem je u detonaciji automobila bombe na autocesti pored konvoja ubijeno 45 osoba.

Indija optužuje Pakistan za pružanje utočišta teroristima, dok Pakistan te optužbe odbacuje.

Razmirice oko područja Kašmira između Indije, Pakistana i Kine traju još od 1947. godine.

Treba podsjetiti i na činjenicu da su i Indija i Pakistan nuklearne sile.