Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javio se al-Shabab

Teroristi OTKRILI zašto su poubijali ljude u Keniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik terorističke skupine al-Shabab objasnio je zašto je skupina napala trgovački centar u Keniji.

Neimenovani glasnogovornik terorističke skupine u intervjuu za Channel 4 kaže da napadom na trgovački centar Kenijcima i turistima u Keniji žele poslati poruku da ne mogu napadati Somaliju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evakuirano 587 osoba Pokolj na sveučilištu: U terorističkom napadu najmanje 147 ubijenih Slika nije dostupna SNIMKE NADZORNIH KAMERA Objavljeno kako su se teroristi kretali za vrijeme pokolja

>> Eksplozije u trgovačkom centru: Napadači stjerani u kut?!

'Razlog zbog kojeg smo napali jest da bi branili svoj narod i svoju zemlju. Kenija nas je napala i još uvijek kontroliraju dijelove naše zemlje. Rekli smo Kenijcima i onima koji dolaze u Keniju da nećemo tolerirati to što nam Kenija radi. Upozorili smo strance na odlazak u Keniju.

Kenijci imaju krvi na svojim rukama, a svatko tko je spreman tu doći mora biti spreman suočiti se sa stvarnosti. Ne bojimo se Europljana i Amerikanaca jer nismo slabi', rekao je glasnogovornik.

Trgovački centar Westgate napali su, jer kažu, Kenijcima donosi mnogo novca, a htjeli su poslati snažnu poruku. 'Željeli smo da naša poruka doprije do svakog Kenijca', zaključuje glasnogovornik.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene