Olaf Scholz (Foto: AFP)
Olaf Scholz (Foto: AFP)

Grupa maskiranih napadača je u noći s četvrtka na petak bojom i zapaljenim automobilskim gumama napala kuću vicekancelara i ministra financija Olafa Scholza u Hamburgu, priopćila je policija u petak.


"Grupa od desetak maskiranih napadača je najprije ispred kuće u kojoj se nalazi stan vicekancelara Scholza zapalila automobilske gume, a zatim je kuću zasula staklenkama napunjenim crnom bojom“, stoji u priopćenju hamburške policije.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija (Foto: Uli Deck/DPA/PIXSELL) U Njemačkoj se smanjuje broj islamista pod prismotrom, ali još se boje povratnika iz Sirije Policija na Floridi, ilustracija (Foto: AFP) U napadu nožem na Floridi ozlijeđeno najmanje šestero ljudi, policija uhitila jednu osobu

Napadači su u bijegu.

Kuća ministra financija i bivšeg gradonačelnika Hamburga nalazi se pod stalnom zaštitom policije jedino kada ministar boravi u Hamburgu.

Scholz (Socijaldemokratska stranka Njemačke) na udaru je lijevih ekstremista zbog oštre politike prema izgrednicima koji su izazivali nerede prošle godine kada je u Hamburgu održan summit G20. (Hina)