Olaf Scholz (Foto: AFP)
Olaf Scholz (Foto: AFP)

Grupa maskiranih napadača je u noći s četvrtka na petak bojom i zapaljenim automobilskim gumama napala kuću vicekancelara i ministra financija Olafa Scholza u Hamburgu, priopćila je policija u petak.


"Grupa od desetak maskiranih napadača je najprije ispred kuće u kojoj se nalazi stan vicekancelara Scholza zapalila automobilske gume, a zatim je kuću zasula staklenkama napunjenim crnom bojom“, stoji u priopćenju hamburške policije.

Vezani članci Evelino Vale, muškarac kojeg su napala trojica huligana u Puli (Foto: Dusko Marusic/Pixsell) Jedan od napadača u Puli je pripadnik vojske. Umirovljenik: "Bez riječi su stavili kapuljače na glave i krenuli na mene" Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli

Napadači su u bijegu.

Kuća ministra financija i bivšeg gradonačelnika Hamburga nalazi se pod stalnom zaštitom policije jedino kada ministar boravi u Hamburgu.

Scholz (Socijaldemokratska stranka Njemačke) na udaru je lijevih ekstremista zbog oštre politike prema izgrednicima koji su izazivali nerede prošle godine kada je u Hamburgu održan summit G20. (Hina)