Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadači u bijegu

Napadnut dom njemačkog vicekancelara: Zapalili automobilske gume i zasuli mu kuću crnom bojom

Olaf Scholz (Foto: AFP)
Olaf Scholz (Foto: AFP) Foto: AFP
Grupa maskiranih napadača je u noći s četvrtka na petak bojom i zapaljenim automobilskim gumama napala kuću vicekancelara i ministra financija Olafa Scholza u Hamburgu, priopćila je policija u petak.

"Grupa od desetak maskiranih napadača je najprije ispred kuće u kojoj se nalazi stan vicekancelara Scholza zapalila automobilske gume, a zatim je kuću zasula staklenkama napunjenim crnom bojom“, stoji u priopćenju hamburške policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija njemačkog vojnika osumnjičenog za četverostruko ubojstvo Policija sumnja na motiv Strašan zločin u Njemačkoj: Vojnik ubio četiri osobe, među njima i dijete Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

Napadači su u bijegu.

Kuća ministra financija i bivšeg gradonačelnika Hamburga nalazi se pod stalnom zaštitom policije jedino kada ministar boravi u Hamburgu.

Scholz (Socijaldemokratska stranka Njemačke) na udaru je lijevih ekstremista zbog oštre politike prema izgrednicima koji su izazivali nerede prošle godine kada je u Hamburgu održan summit G20. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene