Olaf Scholz (Foto: AFP)
Olaf Scholz (Foto: AFP) Foto: AFP

Grupa maskiranih napadača je u noći s četvrtka na petak bojom i zapaljenim automobilskim gumama napala kuću vicekancelara i ministra financija Olafa Scholza u Hamburgu, priopćila je policija u petak.


"Grupa od desetak maskiranih napadača je najprije ispred kuće u kojoj se nalazi stan vicekancelara Scholza zapalila automobilske gume, a zatim je kuću zasula staklenkama napunjenim crnom bojom“, stoji u priopćenju hamburške policije.

Vezani članci Milan Kujundžić Ministar Kujundžić na izvanrednoj konferenciji: "Ovo je atmosfera linča. Ostavka mi ne pada na pamet" Policijski očevid, ilustracija (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) - 7 U kafiću kod Makarske izboden 26-godišnjak, policija privela jednog muškarca na ispitivanje

Napadači su u bijegu.

Kuća ministra financija i bivšeg gradonačelnika Hamburga nalazi se pod stalnom zaštitom policije jedino kada ministar boravi u Hamburgu.

Scholz (Socijaldemokratska stranka Njemačke) na udaru je lijevih ekstremista zbog oštre politike prema izgrednicima koji su izazivali nerede prošle godine kada je u Hamburgu održan summit G20. (Hina)