Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LETIO 22 SATA

Njemački ministar "zapeo" u Indoneziji zbog bizarnog incidenta u avionu

Delegacija zapela na putovanju (Foto: AFP)
Delegacija zapela na putovanju (Foto: AFP) Foto: Afp
Članovi delegacije njemačkog ministra financija Olafa Scholza ostali su nasukani u Indoneziji u nedjelju, jer su glodavci izgrizli kabele vladinog zrakoplova za vrijeme godišnjeg susreta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Scholz je sletio u Berlin u nedjelju, nakon leta u trajanju od 22 sata iz Balija, s presjedanjima Hong Kongu i Zurichu.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Njemački kancelar Olaf Scholz "Učiti iz prošlosti" Scholz reagirao na planove ekstremnih desničara o protjerivanju stranaca: "Moramo zbiti redove"

Član Socijaldemokratske stranke (SPD) trebao je biti u Njemačkoj što prije, zbog izbora u Bavarskoj i konzultacija sa svojom strankom.

Glodavci, vjerojatno miševi, izgrizli su električne kabele zrakoplova "Konrad Adenauer", rekli su izvori na sastanku MMF-a za dpa.

Scholzu je u subotu rečeno da odebere najbliže suradnike, koji će se vratiti s njim te je prvotno zatraženo da ne prijavi slučaj, naveo je izvor.

Drugi članovi Scholzove delegacije i otprilike dvadeset novinara ostali su na Baliju, čekajući daljnje informacije.

Glasnogovornica odjela za zračni promet Ministarstva obrane, koje je odgovorno za vladine letove, rekla je da će avion biti prebačen u Singapur, gdje će idućih pet dana biti na pregledu.

Budući da je Scholz morao odmah ići u zračnu luku, propustio je planiranu novinsku konferenciju s predsjednikom Bundesbanke Jensom Weidmannom u subotu.

Weidman je bio sam na konferenciji i rekao novinarima, koji nisu mogli napustiti Indoneziju: "Želim vam sreću u rezerviranju letova". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene