Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlaze novi detalji

Napadač na bus s izraelskim turistima možda je imao pomagača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretpostavka o postojanju još jedne osobe uz napadača iz Bugarske dobila je potvrdu nakon obdukcije tijela samoubojice te istrage policije.

Bugarska liječnica koja je sudjelovala u obdukciji, dr. Galina Mileva je za bugarsku javnu televiziju BNT izjavila kako obdukcija pokazuje da je napadač samoubojica izgledao drukčije od osobe za koju svjedoci kažu da je večer prije napada željela unajmiti automobil u rent-a-car agenciji. Napadač samoubojica je 'bijele puti, svijetlih očiju i guste smeđe kose. Kosti lubanje raznesene su u eksploziji', rekla je liječnica nakon obdukcije.

Očevici tvrde da je osoba koja je željela unajmiti automobil imala 'gotovo potpuno obrijanu glavu', da je bila 'tamne puti' te da je izgledom podsjećala na 'Arapina'. Naime, muškarac, čiji identitet još nije poznat, pokušao je unajmiti automobil, ali je vlasnik agencije posumnjao u valjanost njegovih isprava pa mu to nije dopustio. Do zračne luke u Burgasu stigao je taksijem.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

>> Napadač na izraelske turiste nosio tri kilograma TNT-a!

Novinarka Katia Kassabova iz Burgasa, administratorica internetskog portala besove.bg, koja je emitirala prve snimke napada, u nedjelju je izjavila kako 'nije sigurna da je osoba koja je počinila napad ista osoba koja je željela unajmiti automobil. Taj bi čovjek mogao biti suučesnik, jer je napadač samoubojica imao svijetlu put i oči te gustu tamnu kosu, a muškarac koji je želio unajmiti automobil imao je smeđe oči i tamnu put'.

Ministar unutarnjih poslova Cvetan Cvetanov izjavio je kako je napadač samoubojica muškarac od 36 godina koji je u Bugarskoj boravio najmanje četiri dana. Jedini dokument pronađen kod njega je krivotvorena američka vozačka dozvola izdana u državi Michigan na ime Jacque Felipe Martin, 103 France ST, Baton Rouge, LA 70802" u Louisiani. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene