Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talibanski pobunjenici napali su u električnu centralu u južnoj afganistanskoj pokrajini Helmandu pri čemu su dvije osobe poginule, a osam je ranjeno, priopćila je policija.


Napad na hidroelektranu u okrugu Girishk, koja je glavni izvor električne energije za cijelu regiju, izvršen je bombom skrivenom unutar elektrane i aktiviranom daljinskim upravljačem.

Vezani članci Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a" Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama

"Dva zaposlenika centrale su poginula, a osam je osoba ranjeno u eksploziji. Zgrada je uništena, ali su generatori ostali neoštećeni", rekao je lokalni dužnosnik Hussain Andiwal.

Talibani su samo prošle godine izvršili stotine samoubilačkih bombaških napada diljem zemlje u kojima je poginulo 6,000 ljudi, među kojima i 2,000 civila. Oni su u svojoj borbi kojoj je cilj svrgavanje prozapadne vlade napadali i vojnu i civilnu infrastrukturu, a nedavno su najavili novu proljetnu ofanzivu.