Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski borbeni zrakoplovi napali su zgradu palestinskog Ministarstva vanjskih poslova u Gazi, po drugi put u zadnjih tjedan dana. Prema prvim informacijama ozlijeđeno je pet osoba.


U jakoj eksploziji srušilo se osmokatno krilo zgrade ministarstva, a oštećeno je i više obližnjih kuća, izvještavaju agencije.

Vezani članci Nasilje u Pojasu Gaze nakon otvaranja američkog veleposlanstva u Jeruzalemu (Foto: AFP) Očekuje se novo nasilje dok Palestinci obilježavaju "Nakbu", Izrael bombardirao Hamasove ciljeve u Gazi Slika nije dostupna U izraelskom napadu na Gazu ubijeno pet militanata

Iznad tog područja diže se crni dim, a policijska i vozila hitne pomoći uz sirene stigla su na mjesto događaja.

Svih petero ozlijeđenih bili su u obližnjim kućama, a zgrada ministarstva bila je napuštena u vrijeme napada budući da je i prije nekoliko dana bila izložena bombardiranju izraelskog zrakoplovstva. Izrael je tada izvijestio da je zgrada služila za planiranje terorističkih napada.

U zgradi ministarstva inače boravi palestinski ministar vanjskih poslova Mahmoud Zahar koji je ujedno i glavni vođa Hamasa.

Jedan sat prije bombardiranja te zgrade, izraelski zrakoplovi
ispalili su najmanje pet projektila na palestinske militante u
sjevernom dijelu Gaze, objavili su Palestinci.

Reuters javlja da su Izraelci u prvim satima ponedjeljka izveli više napada u sjevernom dijelu Gaze u kojima je uništeno više objekata koji pripadaju Hamasu.

Izraelsko zrakoplovstvo u zadnjih je nekoliko dana više puta raketiralo objekte koje koristi Hamas i palestinska vlada, među kojima i ured palestinskog premijera Ismaila Haniyeha.