Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvogodišnji mandat

Nancy Pelosi ostaje na čelu kongresne manjine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnica demokratske manjine u Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi (72) objavila je u srijedu da namjerava ostati na toj dužnosti u sljedećem dvogodišnjem mandatu, piše Washington Post.

"Ima još mnogo toga što bih željela napraviti", kazala je čelnica demokratske manjine u Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi na tiskovnoj konferenciji u Washingtonu. U sljedećem dvogodišnjem mandatu u Predstavničkom domu demokrate čeka teška bitka s većinskim republikancima na rješavanju fiskalne krize, usvajanju proračuna i smanjenju duga.

Tehnički, Pelosi mora dobiti potporu zastupnika svoje stranke na glasovanju o čelniku parlamentarne manjine za dva tjedna, ali izvori iz stranke kažu da je to formalnost.

Pročitajte i ovo Marija Pejčinović Burić Marija Pejčinović Burić Plenkovićeva uzdanica više neće biti na čelu Vijeća Europe: ''Pomno sam razmatrala odluku'' Premijer Andrej Plenković dolazi na sastanak Ususret izborima Plenković primio Žigmanova uoči izbora u Srbiji: "Aktivno pratimo položaj Hrvata"

>> Obama poručio republikancima da 'ne diraju' Susan Rice

Pelosi je liberalna zastupnica iz Kalifornije koja svoju biračku jedinicu u Predstavničkom domu zastupa punih 25 godina. Godine 2006. ušla je povijest kada je nakon pobjede demokrata na općim izborima izabrana za prvu predsjednicu Predstavničkog doma u njegovoj povijesti. Dužnost je obnašala do 2010. kada su republikanci vratili većinu u tom tijelu. Ta većina, iako nešto manja, potvrđena je na izborima 6. studenoga. Saziv Predstavničkog doma bira se, naime, svake dvije godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene