Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnica demokratske manjine u Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi (72) objavila je u srijedu da namjerava ostati na toj dužnosti u sljedećem dvogodišnjem mandatu, piše Washington Post.


"Ima još mnogo toga što bih željela napraviti", kazala je čelnica demokratske manjine u Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi na tiskovnoj konferenciji u Washingtonu. U sljedećem dvogodišnjem mandatu u Predstavničkom domu demokrate čeka teška bitka s većinskim republikancima na rješavanju fiskalne krize, usvajanju proračuna i smanjenju duga.

Tehnički, Pelosi mora dobiti potporu zastupnika svoje stranke na glasovanju o čelniku parlamentarne manjine za dva tjedna, ali izvori iz stranke kažu da je to formalnost.

Vezani članci Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Sedmi predsjednički izbori održat će se krajem prosinca: Evo koje još ključne datume treba imati na umu Branko Bačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bačić: Nema materijala koji bi kompromitirali Kolindu Grabar-Kitarović

>> Obama poručio republikancima da 'ne diraju' Susan Rice

Pelosi je liberalna zastupnica iz Kalifornije koja svoju biračku jedinicu u Predstavničkom domu zastupa punih 25 godina. Godine 2006. ušla je povijest kada je nakon pobjede demokrata na općim izborima izabrana za prvu predsjednicu Predstavničkog doma u njegovoj povijesti. Dužnost je obnašala do 2010. kada su republikanci vratili većinu u tom tijelu. Ta većina, iako nešto manja, potvrđena je na izborima 6. studenoga. Saziv Predstavničkog doma bira se, naime, svake dvije godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook