Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve škole u Los Angelesu zatvorene su u utorak zbog dojave o prijetnji upućene elektronskom poštom te je naređeno pretraživanje svih školskih zgrada.


Vlasti su zatražile da 643.000 učenika ostane u svojim domovima kako bi se pretražilo više od 1200 škola, osnovnih i srednjih.

Vezani članci Prosvjedi u Wisconsinu protiv policijske brutalnosti - 1 Novo policijsko ubojstvo crnca u Americi, mladog biciklista ustrijelili s 20 hitaca u leđa Matthew Perry Pogledajte kako izgleda luksuzni stan posrnulog glumca koji je u teškim problemima, prodaje pogled o kojem većina može samo sanjati

Prijetnju su vlasti primile ni dva tjedna nakon ubojstva 14 osoba u San Bernardinu, nekih 100 kilometara istočno od Los Angelesa, koje je počinio bračni par zadojen radikalizmom džihadističke skupine, takozvane Islamske države.

Ramon Cortines, nadzornik cijelog školskog sustava u okrugu Los Angelesa rekao je da "neće riskirati i dopustiti djeci ulazak u bilo koju zgradu (škole) sve dok ne budu sigurne" pošto je primio prijetnju "ne jednoj školi, ne dvjema ili trima, veći brojnima".

Istragu provode policija Los Angelesa i FBI nakon prijetnje upućene eletkronskom poštom.

Los Angeles se našao na meti kritika vlasti New Yorka odakle kažu da su i oni primili sličnu prijetnju, ali da su je označili kao nerealnu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook