Obavijesti Video Pretražite Navigacija
New York ih kritizirao

Nakon prijetnje Los Angeles zatvorio više od 1200 škola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve škole u Los Angelesu zatvorene su u utorak zbog dojave o prijetnji upućene elektronskom poštom te je naređeno pretraživanje svih školskih zgrada.

Vlasti su zatražile da 643.000 učenika ostane u svojim domovima kako bi se pretražilo više od 1200 škola, osnovnih i srednjih.

Pročitajte i ovo Los Angeles: Komemoracija za Vukovar - 1 30. obljetnica Stradavanje Vukovara komemoracijom su obilježili i u crkvi u Los Angelesu: ''Ne želim da ljudi u dijaspori zaborave što je bilo'' Slika nije dostupna Mutirani soj Alarmantni porast broja zaraženih delta-sojem korone natjerao ih na vraćanje mjere čije su ukidanje mnogi jedva dočekali

Prijetnju su vlasti primile ni dva tjedna nakon ubojstva 14 osoba u San Bernardinu, nekih 100 kilometara istočno od Los Angelesa, koje je počinio bračni par zadojen radikalizmom džihadističke skupine, takozvane Islamske države.

Ramon Cortines, nadzornik cijelog školskog sustava u okrugu Los Angelesa rekao je da "neće riskirati i dopustiti djeci ulazak u bilo koju zgradu (škole) sve dok ne budu sigurne" pošto je primio prijetnju "ne jednoj školi, ne dvjema ili trima, veći brojnima".

Istragu provode policija Los Angelesa i FBI nakon prijetnje upućene eletkronskom poštom.

Los Angeles se našao na meti kritika vlasti New Yorka odakle kažu da su i oni primili sličnu prijetnju, ali da su je označili kao nerealnu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene