Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres od 8,3 po Richteru

Tsunami pogodio Američku Samou, ima poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Tihom oceanu je nakon jakog potresa, čija se snaga procjenjuje od 7,9 do čak 8,3 stupnja Richterove ljestvice u blizini otoka Američka Samoa, oglašena opasnost od tsunamija, objavio je američki geofizički institut, a policija je potvrdila da ima poginulih.

Poginuo je nepoznat broj ljudi, rekla je glasnogovornica lokalne policije, a prenosi Reuters. ‘Tsunami je pogodio neke dijelove zemlje’, priopćili su iz policije. Prema neslužbenim informacijama, stanovništvo je već počelo tražiti skloništa u višim predjelima.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke

Stanovnici Samoe rekli su da je podrhtavanje tla trajalo tri minute. ‘Sve se dogodilo veoma brzo. Cijelo je selo odjednom nestalo’, rekao je Novozelanđanin Greame Ansell koji je s obližnjeg brda promatrao područje uz plažu Sau Sau u blizini glavnog grada Samoe, Apie, piše AP. BBC piše o najmanje troje mrtvih te da je ozlijeđeno 50 ljudi.

Opasnost je oglašena za Novi Zeland, Fiji, Tongu i Francusku Polineziju, navodi USGS u priopćenju. Epicentar potresa je lokaliziran oko 200 km jugozapadno od Apije, glavnog grada Samoe, precizira USGS. Potres se osjetio oko 19 sati po srednjoeuropskom vremenu. (I.D. / T.Š / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene