Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtraženija

TAJNE SLUŽBE NA NOGAMA Nakon 4 godine pojavila se 'Bijela udovica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udovica bombaša iz Londona povezana s al-Kaidom nije viđena od 2011. godine.

Najtraženija teroristkinja na svijetu Samantha Lewthwaite, poznata i kao 'Bijela udovica', dignula je na noge tajne službe u Velikoj Britaniji koje su dobile dojavu da se navodno pojavila u jednom hotelu u Darlingtonu. Vlasnik je poznati biznismen Duncan Bannatyne.

Udovica počinitelja terorističkog napada 7/7 u Londonu 2005. godine navodno se uspela visoko na ljestvici terorističke skupine al-Šabab povezane s al-Kaidom te je navodno odgovorna za smrt više od 400 osoba. Nije viđena od 2011. godine kada je vješto pobjegla kenijskim vlastima.

Nagađa se i da vodi grupu od 200 žena džihadistica koje se nazivaju 'Majke u svetom ratu' te da je sudjelovala u napadu na trgovački centar u Nairobiju 2013. godine. Nalazi se na crvenoj Interpolovoj tjeralici, piše Telegraph.
 

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene