Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isključenje

Najveće oporbene stranke u Venezueli bojkotirale lokalne izbore: Maduro objavio što ih sada čeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro rekao je u nedjelju da će najveće oporbene stranke biti isključene s predsjedničkih izbora 2018. jer su bojkotirale lokalne izbore.

"Nijedna stranka koja danas nije sudjelovala i koja je pozvala na bojkot izbora neće moći sudjelovati", rekao je socijalistički predsjednik na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin (Foto: AFP) Predsjednički izbori u Venezueli Putin čestitao Maduru, SAD venezuelske izbore nazvao "farsom" Nicolas Maduro pobijedio na venezuelskim predsjedničkim izborima (Foto: AFP) Izbor predsjednika u Venezueli Nicolas Maduro pobijedio, oporba izbore ne priznaje: "Diljem zemlje bilo je 12.711 crvenih točaka"

Dodao je da se radi o kriteriju koji je uspostavila nacionalna Ustavotvorna skupština, u kojoj sjede pristaše predsjednika države.

U kolovozu, Nacionalna skupština u kojoj je većinu imala oporba lišena je ovlasti koje su prebačene na Ustavotvornu skupštinu, tijelo blisko Maduru.

Prosvjedujući protiv sustava za koji kažu da jača Madurovu diktaturu, tri najveće oporbene stranke bojkotirale su u nedjelju izbore za 335 gradonačelnika i paralelne izbore za guvernera jedne države, na kojima su pobijedili Madurovi socijalisti.

Te tri stranke, rekao je Maduro, neće moći sudjelovati na predsjedničkim izborima 2018.

"Od danas one će potpuno nestati s političke karte. Stranka koja danas nije sudjelovala ne može se ponovno natjecati", kazao je.

Pod Madurovom vladavinom, Venezuela se suočila s najvećom ekonomskom krizom u povijesti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene