Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro rekao je u nedjelju da će najveće oporbene stranke biti isključene s predsjedničkih izbora 2018. jer su bojkotirale lokalne izbore.


"Nijedna stranka koja danas nije sudjelovala i koja je pozvala na bojkot izbora neće moći sudjelovati", rekao je socijalistički predsjednik na konferenciji za novinare.

Vezani članci Slika nije dostupna Oporba uspješno načinila prvi korak prema opozivu predsjednika Madura Slika nije dostupna Kreće djelomična provjera rezultata predsjedničkih izbora u Venezueli

Dodao je da se radi o kriteriju koji je uspostavila nacionalna Ustavotvorna skupština, u kojoj sjede pristaše predsjednika države.

U kolovozu, Nacionalna skupština u kojoj je većinu imala oporba lišena je ovlasti koje su prebačene na Ustavotvornu skupštinu, tijelo blisko Maduru.

Prosvjedujući protiv sustava za koji kažu da jača Madurovu diktaturu, tri najveće oporbene stranke bojkotirale su u nedjelju izbore za 335 gradonačelnika i paralelne izbore za guvernera jedne države, na kojima su pobijedili Madurovi socijalisti.

Te tri stranke, rekao je Maduro, neće moći sudjelovati na predsjedničkim izborima 2018.

"Od danas one će potpuno nestati s političke karte. Stranka koja danas nije sudjelovala ne može se ponovno natjecati", kazao je.

Pod Madurovom vladavinom, Venezuela se suočila s najvećom ekonomskom krizom u povijesti. (Hina)