Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potrebno je samo najaviti svoj dolazak u Katedalu. Na listi čekanja u ovom trenutku se nalazi oko milijun ljudi.


4,4 metara dugačko platno biti će izloženo do 24. lipnja, te besplatno za sve posjetitelje. Potrebno je samo najaviti svoj dolazak u Katedalu. Na listi čekanja u ovom trenutku se nalazi oko milijun ljudi.

Vezani članci Kalush Orchestra Hrvatska ne ide u finale, Ukrajina je izborila svoje mjesto, a evo tko su ostale zemlje koje ćemo opet vidjeti u subotu! Prva pričest Za vrijeme prve pričesti nasmijala cijelu crkvu, potezom zbunila i svećenika

Torinsko platno, jedno od najpoznatijih kršćanskih relikvija nakon pet godina skrivanja ponovno je izloženo za znatiželjnike. Uzan komad lanenog platna na kojem se može prepoznati obris muškog tijela, a za koji se vjeruje kako je upravo spasitelj Isus Krist bio u njega umotan prilikom pokopa, izložen je u Katedrali sv. Ivana Krstitelja u Torinu.

Mislite da znate sve o Uskrsu? Ovo sigurno niste znali

4,4 metara dugačko platno biti će izloženo do 24. lipnja, te besplatno za sve posjetitelje. Potrebno je samo najaviti svoj dolazak u katedalu. Na listi čekanja u ovom trenutku se nalazi oko milijun ljudi.

Na popisu posjetitelja nalazi se i papa Franjo koji će katedralu posjetiti 21. lipnja. Platno je posljednji put bilo izloženo 2010. godine, a tada ga je vidjelo preko 2,5 milijuna ljudi iz cijelog svijeta.

Arheolozi pronašli mjesto suđenja Isusu

"Sveto platno", prema vjerovanju predstavlja pokrov u koji je bio zamotan Isus nakon smrti na križu. Nakon godina istraživanja znanstvenici su otktili tragove papirusa stavljenih uz platno, a na kojima piše da je Isus Krist bio iz Nazareta. Vjernicima dovoljno da povjeruju kako se radi o platnu u kojeg je Krist bio umotan, dok skeptici tvrde kako je platno krivotvorina te potječe iz doba srednjeg vijeka. Crkva se nije javno očitovala po pitanju autentičnosti "Svetog platna".

"Doći će vjernici i oni koji ne vjeruju. To je događaj koji nas sve povezuje i okuplja", kazao je nadbiskup Cesare Nosiglia.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju