Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihod u humanitarne svrhe

Najstariji brod na svijetu postat će luksuzni hotel i restoran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslovni čovjek iz Singapura planira najstariji brod na svijetu MV Doulos pretvoriti u hotel s restoranom i knjižarom, objavio je list The Straits Times.

Eric Saw, direktor BizNaz Resources International, kršćanske organizacije sa sjedištem u Singapuru, rekao je da će uložiti 5,3 milijuna dolara u prenamjenu broda starog 96 godina i njegove kabine pretvoriti u luksuzne hotelske sobe, restorane, dvorane za prijeme, pomorski muzej i urede. Novo ime broda bit će Doulos Phos, što na grčkom znači ‘sluga’ i ‘svjetlo’, a bit će otvoren iduće godine. Izgrađen 1914. u Sjedinjenim Državama, dvije godine nakon Titanica, brod dugačak 130 metara bio je u rezalištu prije nego što ga je kupio Saw.

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci Ilustracija Kakva bizarnost Netko je policiji dojavio o masovnoj pucnjavi u hotelu te ranjenih 20-ak osoba: Specijalci dojurili na teren, pokazalo se da je dojava lažna

Doulos je tijekom radnoga vijeka promijenio nekoliko imena i nekoliko je puta mijenjao namjenu. Najprije je prevozio luk iz Teksasa do New Yorka, potom je tijekom Prvog svjetskog rada bio opskrbni brod američke ratne mornarice, štitio je američke brodove u Drugom svjetskom ratu te je naposljetku plovio na kružnim putovanjima. Saw je naglasio da će prihod ostvaren poslovanjem Doulos Phosa darovati u humanitarne svrhe. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene