Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poslovni čovjek iz Singapura planira najstariji brod na svijetu MV Doulos pretvoriti u hotel s restoranom i knjižarom, objavio je list The Straits Times.


Eric Saw, direktor BizNaz Resources International, kršćanske organizacije sa sjedištem u Singapuru, rekao je da će uložiti 5,3 milijuna dolara u prenamjenu broda starog 96 godina i njegove kabine pretvoriti u luksuzne hotelske sobe, restorane, dvorane za prijeme, pomorski muzej i urede. Novo ime broda bit će Doulos Phos, što na grčkom znači ‘sluga’ i ‘svjetlo’, a bit će otvoren iduće godine. Izgrađen 1914. u Sjedinjenim Državama, dvije godine nakon Titanica, brod dugačak 130 metara bio je u rezalištu prije nego što ga je kupio Saw.

Vezani članci Dožupan Nikola Blažević s društvom Policija dovršila istragu o večeri u kninskom hotelu: Dožupanu Blaževiću prekršajni nalog, jednoj je osobi tijekom večere stigla i mjera samoizolacije Dožupan Nikola Blažević s društvom Gdje je na kraju večerao dožupan? ''Gospođo, hotel ne radi. Ne znamo što je s tom fotografijom, sumnjamo da je montirana''

Doulos je tijekom radnoga vijeka promijenio nekoliko imena i nekoliko je puta mijenjao namjenu. Najprije je prevozio luk iz Teksasa do New Yorka, potom je tijekom Prvog svjetskog rada bio opskrbni brod američke ratne mornarice, štitio je američke brodove u Drugom svjetskom ratu te je naposljetku plovio na kružnim putovanjima. Saw je naglasio da će prihod ostvaren poslovanjem Doulos Phosa darovati u humanitarne svrhe. (Hina)