Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje desetoro ljudi je ozlijeđeno u pucnjavi na ulicama San Francisca tijekom obilježavanja Noći vještica, na Halloween street partyju, kad su se sukobile dvije grupe pri čemu je stradalo i nekoliko slučajnih prolaznika.


Pucnjava je počela u utorak, nešto prije 23 sata, a lokalne su vlasti nastojale staviti pod kontrolu tisuće raskalašenih sudionika u tradicionalno bučnoj i prilično agresivnoj zabavi. U policijsku postaju privedeno je dvoje ljudi.

Vezani članci Slika nije dostupna Crkva: Proslava noći vještica je neodgovorna i protu-kršćanska zabava Slika nije dostupna Brod strave - od kojeg ćete zanijemiti od straha!

Dvije grupe sukobile su se u trenutku kad se začula pucnjava. U pucnjavi i metežu dvije su osobe ozlijeđene i prevezene u bolnicu s ozljedama opasnim po život, dok su ostali lakše ranjeni.

Halloween street party nekoć je bila spontana ulična zabava, no sigurnost sudionika došla je u pitanje prije nekoliko godina pa je, po prvi puta, morala intervenirati i policija, zabilježivši nekoliko ranjavanja nožem i više napada 2002. godine u masi od gotovo pola milijuna ljudi.

U San Franciscu je otada tijekom Halloween street partyja povećan broj policajaca, a program se održava na jednoj pozornici umjesto na tri i ograničen je do 23 sata.

Vlasnica Restorana Capri, nedaleko od mjesta pucnjave, Sophia Vlahiotis, pred restoranom je prodavale pizze kad je vidjela masu da juri prema njoj želeći ući u restoran. Ne zna što je uzrokovalo pucnjavu, ali je ustvrdila da je ove godine vjerojatno zadnji put da sudjeluje na takvoj vrsti zabave.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju