Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak mirovnih pregovora

NAPAD DVA BOMBAŠA SAMOUBOJICE Najmanje 45 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksplozije su odjeknule u vrijeme kada su u Ženevi počinjali mirovni pregovori.

Najmanje 45 ljudi je poginulo, a 110 ranjeno, u nedjelju u tri eksplozije u četvrti Sajeda Zeinab, u južnom dijelu Damaska, gdje se nalazi jedno od najvažnijih šijitskih svetišta, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokantno VIDEO Žestoke detonacije protresle TV studio u programu uživo Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju

Državna televizija prikazala je snimke zapaljenih zgrada i uništenih vozila u okolini svetišta.

Kako javlja agencija Sana, radi se o dva napada bombaša samoubojica i eksploziji automobila bombe.

Eksplozije su odjeknule u trenutku kada su se predstavnici sirijske vlade predsjednika Bašara al-Asada i podijeljene oporbe počeli okupljati u Ženevi na prvim mirovnim pregovorima pod okriljem UN-a unazad dvije godine.

UN najavljuje šestomjesečne pregovore, a prvi napori usmjereni su na prekid vatre kako bi se potom radilo na političkom rješenju rata u kojem je do sada ubijeno više od 250.000 ljudi, a više od 10 milijuna je raseljeno ili izbjeglo.

Svetište pohode svakodnevno brojni hodočasnici iz Irana, Iraka, zemalja Perzijskog zaljeva i Libanona. U veljači 2015. već je bila meta samoubilačkog napada u kojem su poginule četiri osobe. U svetištu se nalazi grob kćeri Alija ibn Abija Taleba, strica proroka Mohameda kojeg šijiti smatraju zakonitim nasljednikom Proroka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene