Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šesnaest osoba poginulo je, većinom mađarskih tinejdžera koji su se vraćali sa skijanja u Francuskoj, u prometnoj nesreći u noći na subotu kod Verone kada je njihov autobus sletio s ceste i zapalio se.


U autobusu su bili uglavnom mađarski srednjoškolci, učitelji i roditelji. Četrdesetak je osoba ozlijeđeno.

Vezani članci Dvije osobe poginule u Istri Policija objavila detalje strašne nesreće u kojoj su poginula dva motociklista: Mole pomoć građana Policija, ilustracija Vozač kamiona oduzeo prednost autobusu u kojem je bilo 20 učenika: Jedan od njih ozlijeđen

Autobus je sletio blizu izlaza s autoceste A4 kod Verone, udario u stup i zapalio se. "Mnogi mladi su među žrtvama nesreće kod Verone, kada se zapalio autobus nakon što je udario u stup", kazala je na Twitteru nacionalna talijanska policija.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je na novinskoj konferenciji da su tinejdžeri bili iz jedne budimpeštanske gimnazije, i da su se vraćali sa skijanja u Francuskoj.

Dodao je da zasad nema sigurnog podatka o broju putnika u autobusu, ali je on svakako veći nego je direktor škole znao.

Glasnogovornik mađarskog ministarstva vanjskih poslova kazao je da je u autobusu bilo do 60 ljudi, dok drugi mediji govore o njih 55.

Szijjarto je rekao da je jedna od ozlijeđenih osoba u komi, te dodao da je 12 putnika dobro i ostaje u hotelu u južnom dijelu Verone.

 

 

Lokalni zapovjednik prometne policije Girolamo Lacquaniti rekao je za SkyTG24 da se uzrok nesreće tek treba utvrditi. "Zasad nemamo informacija da bi još neko vozilo na bilo koji način sudjelovalo u sudaru, izgleda da je autobus sam od sebe sletio s ceste".

 

U tom slučaju vjerojatno se radilo ili o grešci na vozilu, ili je vozaču pozlilo ili je zaspao, kazao je Lacquaniti.

Policija je objavila fotografije i snimke izgorenog autobusa koji je uklonjen s ceste oko 8 sati ujutro.

"U molitvama sam s obiteljima i prijateljima šokiranima tragedijom", rekao je premijer Viktor Orban u priopćenju koje je objavila agencija MTI.

ANSA kaže da su obitelji na putu prema Italiji. (Hina)