Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradavaju beskućnici

Najhladnija zima u Indiji u posljednje 44 godine odnijela 107 života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najhladnija zima na sjeveru Indije u protekle 44 godine odnijela je živote više od stotine beskućnika, objavila je u četvrtak indijska humanitarna organizacija.

Najviša temperatura u glavnom gradu New Delhiu bila je u četvrtak 9.8 stupnjeva Celzija, najniža od početka mjerenja 1969. Zaklada za borbu protiv siromaštva ActionAid objavila je da je 107 osoba umrlo od hladnoće na sjeveru zemlje i optužila vladu da beskućnicima nije pružila utočište iako je na to obvezuje odluka Ustavnog suda.

Pročitajte i ovo Strašna nesreća u Indiji, pao je reklamni pano Najmanje 75 ozlijeđenih VIDEO Strašna nesreća: Reklamni pano veći od olimpijskog bazena pao na ljude i aute, 14 poginulih Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu

>> I formalno optuženi silovatelji indijske studentice, prijeti im smrtna kazna

Ministrica u državi Uttar Pradesh Ambika Chaudhury prihvatila je da su neki smrtni slučajevi povezani s hladnoćom, kao i s pothranjenošću, ali i istaknula da uzrok smrti tek treba službeno potvrditi.

Zime na sjeveru Indije postaju posljednjih godina sve oštrije zbog zagađenja uzrokovanog industrijalizacijom i promjenama u načinu bavljenja poljoprivredom, upozoravaju stručnjaci iz indijskog meteorološkog zavoda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene