Posada broda Havila Harmony tijekom potrage za nestalim malezijskim zrakoplovom MH370 pronašla je neočekivano blago na dnu mirnog Indijskog oceana.


Na djelić sekunde, posada trećeg broda koji je krenuo u potragu za nestalim zrakoplovom MH370, pomislila je kako su uspjeli, da su pronašli nestali malezijski zrakoplov, no zapravo su otkrili nešto nevjerojatno.

Vezani članci Slika nije dostupna Kraj pomorske i zračne potrage za nestalim zrakoplovom Slika nije dostupna Potraga za letom MH370: 'Uvjereni smo da smo locirali crnu kutiju'

Posada broda Havila Harmony tijekom potrage za nestalim malezijskim zrakoplovom MH370 na dubini od oko 6400 metara pronašla je neočekivano blago - tijelo prastarog broda koje je ležalo na dnu mirnog Indijskog oceana.

'Potvrđeno je da je anomalija koju je zabilježio radar broda predmet izrađen ljudskom rukom, a najvjerojatnije se radi o olupini potonulog broda', piše u izvješću.

Potom su uslijedile dodatne analize koje su potvrdile da se zaista radi o olupini broda. Snimke su potom poslane u Pomorski muzej Austalije gdje su ih pregledali stručnjaci te objavili kako se radi o olupini željeznog iil čeličnog broda koji datira iz 19 stojeća, prenosi News.com

Potraga za nestalim Boeingom 777 je obustavljena zbog nedostatka informacija o mogućim lokacijama zrakoplova, a nastavit će se krajem lipnja.