Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na birališta u drugom krugu glasovanja za djelomične lokalne izbore pozvano je u nedjelju tri milijuna Talijana koji u 69 gradova, od kojih osam većih, trebaju izabrati nove lokalne vlasti.


Biraju se gradonačelnici u gradovima u kojima nitko u prvom krugu od prije 15 dana nje dobio 50 posto plus jedan glas.

Vezani članci Gradsko vijeće u Mostaru Bošnjački vijećnici napustili zasjedanje i zaustavili izbor novog gradonačelnika Mostara Slika nije dostupna Zatvorena birališta za drugi krug lokalnih izbora

U prvom krugu glasovanja oporbeni desni centar čelnika Silvija Berlusconija dobio je vlast u većini većih gradova, dok je lijevi centar premijera Romana Prodija u mnogima izgubio vlast. 

Danas se biraju gradonačelnici u Parmi, Piacenzi, Lucci, Tarantu i drugim gradovima, a Berlusconi je najavio kako će u slučaju pobjede zatražiti od šefa države Giorgija Napolitana raspuštanje parlamenta i sazivanje novih izbora pošto lijevi centar više nema većinu u zemlji.

Čelnici lijevog centra odgovaraju kako je i tijekom Berlusconijeva predsjedanja vladom desni centar gubio na lokalnim izborima, pa nije raspuštan parlament.