Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na birališta pozvano tri milijuna Talijana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na birališta u drugom krugu glasovanja za djelomične lokalne izbore pozvano je u nedjelju tri milijuna Talijana koji u 69 gradova, od kojih osam većih, trebaju izabrati nove lokalne vlasti.

Biraju se gradonačelnici u gradovima u kojima nitko u prvom krugu od prije 15 dana nje dobio 50 posto plus jedan glas.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti... Ilustracija Parlamentarni izbori Neki Hrvati već danas izlaze na birališta

U prvom krugu glasovanja oporbeni desni centar čelnika Silvija Berlusconija dobio je vlast u većini većih gradova, dok je lijevi centar premijera Romana Prodija u mnogima izgubio vlast. 

Danas se biraju gradonačelnici u Parmi, Piacenzi, Lucci, Tarantu i drugim gradovima, a Berlusconi je najavio kako će u slučaju pobjede zatražiti od šefa države Giorgija Napolitana raspuštanje parlamenta i sazivanje novih izbora pošto lijevi centar više nema većinu u zemlji.

Čelnici lijevog centra odgovaraju kako je i tijekom Berlusconijeva predsjedanja vladom desni centar gubio na lokalnim izborima, pa nije raspuštan parlament.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene