Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na visini od 2900 metara

Topljenje ledenjaka otkrilo tragičnu stranu Alpa: Pronađeno tijelo planinara koji je nestao prije više od 20 godina

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Na Alpama je nakon topljenja ledenjaka pronađeno tijelo planinara koji je nestao prije više od 20 godina.

Tijelo planinarskog vodiča koji je prije više od 20 godine nestao na Alpama pronađeno je nakon što se ondje otopio dio ledenjaka.

Tijelo je u petak pronađeno na ledenjaku Schlatenkees u Tirolu, i to na visini od 2900 metara, izvijestila je austrijska policija. Pored njega su se nalazili ruksak s novcem, bankovnim karticama i vozačkom dozvolom.

Pročitajte i ovo Vrućina opasno vrijeme Hrvatska na udaru toplinskog vala! Vrhunac stiže, ali popodne će biti pljuskova i grmljavine: Provjerite gdje će trebati kišobrani

Policija sumnja da se radi o 37-godišnjaku koji je ondje nestao 2001. godine, a rezultati DNK analize trebali bi biti gotovi za nekoliko tjedana, izvijestio je Guardian.

To nije prvi ovakav slučaj ove godine. Naime, u lipnju je skupina alpinista na istom ledenjaku nabasala na ljudske ostatke pored kojih su se nalazile skije.

"Iznimno se rijetko događa da se ljudski ostaci i truplo pronađu u tako kratkom razmaku", rekao je glasnogovornik tirolske policije Christian Viehweider.

Pročitajte i ovo Moskva napadnuta dronovima - 2 Rat u Europi VIDEO/FOTO Napadnuta Moskva: Eksplozija potresla centar grada. Oglasio se SAD

Klimatske promjene ubrzale su topljenje ledenjaka, zbog čega se sve češće mogu pronaći ljudski ostaci koji su se nalazili ispod leda. U srpnju su penjači na ledenjaku Theodulu u Švicarskoj pronašli tijelo alpinista koji je nestao 1986. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene