Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

VIDEO/FOTO Napadnuta Moskva: Eksplozija potresla centar grada. Oglasio se SAD

Moskva napadnuta dronovima - 2
Moskva napadnuta dronovima - 2 Foto: Afp
Ruska protuzračna obrana srušila je dva drona u Moskvi i u okolici, području koje je već šesti dan zaredom na meti napada, rekao je gradonačelnik ruskoga glavnog grada u srijedu rano ujutro.

"Noćas je protuzračna obrana srušila dron u Možajskom okrugu, u Moskovskoj oblasti. Drugi dron pogodio je zgradu u izgradnji u središtu Moskve", objavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu.

Po prvim informacijama, u napadu nema žrtava.

Ruska novinska agencija RIA Novosti javila je ranije da se u poslovnoj četvrti Moskve čula eksplozija.

"Zgrada u izgradnji u središtu Moskve lakše je oštećena", javila je agencija TASS pozivajući se na hitne službe.

Na noćnim snimkama objavljenim na društvenim mrežama koje AFP nije mogao provjeriti blizu nebodera dizao se dim.

Zračni promet u moskovskim međunarodnim lukama Domodjedovu, Šeremetjevu i Vnukovu bio je neko vrijeme prekinut, no moskovske zračne luke ponovno su otvorene.

Ruski teritorij sada je gotovo svakodnevno na meti napada dronovima.

U utorak rano ujutro dvije bespilotne letjelice srušene su iznad Moskovske oblasti, u Krasnogorsku, sjeverozapadno od glavnoga grada, gdje su popucala stakla na zgradi, izvijestio je novinar AFP-a s mjesta događaja.

Tijekom ljeta pogođeni su dronovi iznad poslovne četvrti u Moskvi, a u svibnju su srušena dva drona blizu Kremlja.

Pročitajte i ovo Obnova škola stradalih u nevremenu - 2 Velike štete Rupe i otvoreno nebo: Oluja ostavila katastrofalne posljedice, rujan bi nekim učenicima mogao donijeti drukčiji početak škole

SAD ne podupire napade na ruskom tlu

Sjedinjene Države ne potiču i ne pomažu napade na ruskom tlu, rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta pošto su ruske vlasti objavile da su srušile dronove kojima se u srijedu rano ujutro pokušalo napasti Moskvu.

Ukrajina je ta koja treba odlučiti kako će se braniti od ruske invazije koja je počela u veljači prošle godine, rekao je glasnogovornik i dodao da Rusija može prekinuti rat u bilo kojem trenutku ako se povuče iz Ukrajine.

Napadi dronovima u unutrašnjosti Rusije zaredali su od početka svibnja kada su iznad Kremlja srušene dvije bespilotne letjelice. Napadi dronovima na ruski glavni grad sve su češći posljednjih mjeseci.

SAD, koji je Ukrajini poslao veliku pomoć u oružju i u drugoj vojnoj opremi kako bi se mogla oduprijeti ruskoj invaziji, neprestano je isticao da ne podupire napade u unutrašnjosti Rusije.

Pročitajte i ovo Termometar U Zadru Nema kaznene prijave za turiste koji su djecu ostavili u automobilu na parkingu trgovine, iz policije objasnili i zašto

Troje mrtvih u granatiranju na istoku Ukrajine

Tri su osobe poginule, a dvije su ranjene u utorak navečer u ruskom granatiranju dvaju sela blizu Limana, na istoku Ukrajine, rekao je čelnik vojne vlasti Donjecke oblasti Pavlo Kiriljenko.

Ruske su snage "utorak navečer gađale sela u okolici Limana: tri su osobe poginule, jedna je ranjena u selu Torske, a druga u selu Zakitne", napisao je Kiriljenko na Telegramu.

"Po prvim podacima, okupatori su gađali sela topništvom", objavio je pak ured tužitelja Donjecke oblasti na Facebooku. Prvo je u 18:50 (17:50 po srednjoeuropskom vremenu) napadnuto Torske, a pola sata poslije Zakitne.

U Torskom su poginuli dvije žene i muškarac u dobi od 63 do 88 godina, dok su vani sjedili na klupi, dodao je tužiteljev ured, a jedna osoba iz istog sela ranjena je u prsa, rame i kuk.

Isti izvor navodi da je 26-godišnji muškarac zadobio frakturu lubanje i potres mozga u Zakitnom.

Osim toga, četiri su civila ranjena u minobacačkoj paljbi, a dva drona s eksplozivom oštetila su stambenu zgradu u Seredini-Budi, u Sumskoj oblasti, na sjeveroistoku Ukrajine, objavila je oblasna vojna uprava na Facebooku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene