Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarcima koji su glasali za republikanca Johna McCaina na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima značajno je pala razina testosterona kada su saznali da je izgubio od Baracka Obame, pokazali su rezultati istraživanja.


Uzorci sline prikupljeni od 163 muškarca pokazali su da su glasači McCaina i Obame imali otprilike jednaku razinu testosterona u vrijeme zatvaranja birališta. Međutim, razina toga hormona značajno je pala kod McCainovih pristaša kada je Obama proglašen pobjednikom.

Vezani članci Bradonje (Foto: Instagram) - 12 Muškarci pozirali s bradama i bez njih, koja vam se verzija više sviđa? Slika nije dostupna Očinstvo snižava razinu testosterona

Suprotno, razina testosterona Obaminih glasača ostala je stabilna. S obzirom na to da su uzorci uzimani kasno navečer i noću, kada muškarcima razina toga hormona opada, stručnjaci kažu da je stabilan testosteron Obaminih glasača zapravo ekvivalent njegovom rastu.

‘Politički izbori su natjecanje u dominaciji. Kada muškarac pobijedi u natjecanju dominacije njegov testosteron raste, a kada izgubi razina hormona pada’, naglašava se u studiji objavljenoj u Public Library od Science. (Hina)