Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezaposleni muškarac pronašao je na ulici uređaj s 2,5 gigabajta nešifriranih podataka o sigurnosnom sustavu zračne luke Heathrow, objavio je u nedjelju list Sunday Mirror.


Neočekivano otkriće potvrdila je za agenciju dpa i glasnogovornica zračne luke Heathrow.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Koronavirus više nije samo zdravstveni problem: Istražili smo kako pandemija može ugroziti sigurnosne sustave države Koronavirus i sigurnost na poslu - 3 Kako se na poslu zaštititi od koronavirusa: "Bez obzira na to što vi to radite, ako to ne radi i vaš kolega, onda i dalje nije dovoljno"

USB memorijski stick sadrži sigurnosne rute, redove letenja i tipove identifikacije potrebne za pristup sigurnosne službe kao i druge osjetljive podatke.

"Provjerili smo sve naše sigurnosne planove i uvjereni smo da je Heathrow siguran", navodi zračna luka Heathrow u priopćenju.

"Također smo pokrenuli internu istragu kako bismo shvatili što se dogodilo i poduzeli korake da spriječimo takve događaje", navodi se.

Prema pisanju novina, među podacima na memorijskom sticku su sigurnosne mjere i ruta za kraljicu Elizabetu II. u prigodi leta sa zračne luke Heathrow. (Hina)