Silovatelj u Velikoj Britaniji
Silovatelj u Velikoj Britaniji Foto: Dorset Police

Ženu je u Velikoj Britaniji silovao je muškarac koji ju je progonio gotovo dva sata. Osuđen je na 15 godina zatvora. Ranije istoga dana pokušao je napasti drugu ženu, no to mu nije pošlo za rukom. U svemu je problem bio i što se ispostavilo da se policija - nije javljala na poziv.


Hasan Kyoybasha (30) je u rujnu 2021. godine gotovo dva sata uhodio ženu u tridesetima, a zatim ju silovao. Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima. Žrtva je, nakon što ju je silovao, uspjela doći do autobusne stanice i o tome obavijestiti dvije osobe koje su pozvale policiju.

No, prije nego je napao žrtvu, to je pokušao s drugom ženom, ali ga je ona uspjela zaustaviti i pokušala slučaj prijaviti policiji. Zvala je hitnu pomoć, a zatim su oni pokušali kontaktirati policiju, ali neuspješno.

Policija je nakon silovanja provela internu kontrolu i utvrdila da nije bilo "nikakvih prekršaja" s njihove strane. Dodali su i da su imali "iznadprosječan broj poziva". Zaključili su da nije bilo prekršaja osoblja.

Početkom travnja se silovatelj pojavio na sudu zbog ovog događaja gdje je osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja i seksualnog napada.

Ukrajinska ulica Potresna svjedočanstva ukrajinskih civila: "Bojim se da je ovo što smo dosad saznali samo djelić stvarnog problema"

Silovana žena, ilustracija (Foto: Getty images) Strava u Splitu: Bivšu djevojku oteo i tukao, više puta silovao...dramu je okončala policija

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju