Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mula Omar poziva na džihad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa talibana Mula Omar pozvao je Afganistance da se ujedine u džihad (sveti rat) protiv zapadnih vojnika u Afganistanu i pripreme se nanijeti poraz "osvajačima".

To znači da bi Afganistanci diljem zemlje najprije trebali prevladati plemenske, jezične i regionalne razlike.

Pročitajte i ovo Provjereno: Mule - 4 Ispovijest hrvatske mule Umjesto brze zarade, dobili su 18 godina u paragvajskom zatvoru: "Vidjeli su da se znoji, imao je podočnjake. Prvo su odvojili njega" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga PNUSKOK-a UHVAĆENE DVIJE MULE Stručnjak otkriva što se krije iza većeg krijumčarenja kokaina i poručuje: "Ovo nije prvi slučaj. Krijumčari proučavaju gdje su najslabije točke"

Omarovo obraćanje, čija vjerodostojnost još nije potvrđena,
postavljeno je na Internet i objavljeno uoči obilježavanja Dana
neovisnosti Afganistana.

"Dok borba za slobodu napreduje, među neprijateljima se primjećuju znakovi panike, a njihovi se međunarodni partneri povlače", rekao je Omar.

Afganistance koji rade u vladi, parlamentu, provincijskim vijećima i u policiji pozvao je da se "pridruže braći koja se bore za neovisnost zemlje".

Mula Omar je sunarodnjacima čestitao 88. obljetnicu oslobođenja od britanskih vojnika i dodao da je Afganistan ponovno okupiran.

"Naši domovi su uništeni, djeca postala siročad, naši borci pogibaju mučeničkom smrću, dok stotine tisuća osvajača razara našu zemlju, a njihovi zrakoplovi prelijeću naše nebo", stoji u Omarovoj poruci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene