Prije mjesec dana dvije Brazilke uhvaćene su u zagrebačkoj zračnoj luci kako u vlastitom tijelu švercaju kokain, a dok se rasplet oko njihova uhićenja još uvijek čeka, na drugom kraju svijeta zatvorsku kaznu već gotovo 11 godina služi čovjek koji je javnosti poznat kao najpoznatija hrvatska mula.

Galerija Ispovijest mule za Provjereno - 1 Ispovijest mule za Provjereno - 2 Ispovijest mule za Provjereno - 3 +6 Ispovijest mule za Provjereno - 4

Domagoj Tobler za emisiju Provjereno javio se videopozivom i progovorio o tome kako je prihvatio posao mule zbog kojeg je završio iza rešetaka.

''Ponudilo mi se 5 do 6 tisuća eura za jednu kilu da donesem'', tvrdi Domagoj koji je u Paragvaju uhićen 2011. godine, a lokalni sud njemu i kolegi Mirku Novakoviću presudio je zatvorsku kaznu do 2029. godine.

Iako se pojedinci na švercanje droge odlučuju pod prisilom, Domagoj priznaje da su oni svojevoljno prihvatili ilegalni posao. ''Iskreno govorim, sada prvi puta za televiziju. Nije nam se prijetilo, prihvatili smo posao. Ja sam, kako kažem, par puta napravio taj posao''.

Maja Medaković i Anamarija Prgomet Rublje peru kestenjem, kozmetiku izrađuju same, ne koriste higijenske uloške. Tvrde da je život bez proizvodnje otpada itekako moguć: "Fora je"

Domagoj je prije 11 godina letio iz Hrvatske za Paragvaj iz kojeg se nije vratio, a za to vrijeme promijenio je devet zatvora.

''Uvijek sam imao okršaja, tučnjava, bio pokraden puno puta'', govori Domagoj koji je u nekoliko navrata doživio ubode nožem od kojih se morao braniti, a prije javljanja ekipi Provjerenog izašao je iz samice.

''Sad sam izašao iz samice, bio sam u samici bez ikakvog razloga, evo tek nakon 5 dana jedem'', govori Domagoj koji dane provodi u zatvoru koji umjesto zidova ima postavljene žice.

Noćni klub - 1 Provjereno bez problema ušlo u zagrebačke klubove s tuđom COVID potvrdom: ''U šoku sam, ne znam što bih rekla"

Draginja Provjereno u Banovini gdje polako nestaje i zadnja nada: "Cijeli sam se život borila i na kraju završila u limu. Sama"

''Od 500 kuna na više se plaćaju kreveti, ovdje isto ljudi spavaju na podu. Instalacije su jako loše, žice su na sve strane. Ovdje spavam ja na podu'', pokazuje Domagoj u video snimci.

U trenutku kada je prihvatio posao mule Domagoj je bio nezaposlen i u dugovima, a sada žali što je svojevoljno pristao na ilegalni rizik koji ga je skupo koštao te zaključuje: ''Želim poručiti svima, taj novac mogu zaraditi i na normalan način''. No, stručnjaci tvrde da nije u pitanju samo pomama za novcem, a zašto se pojedinci odlučuju na ovaj riskantan potez te kako funkcioniraju krijumčarski putevi doznajte večeras u Provjerenom u 23:15 na Novoj TV.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju