Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mugabe kaže da je spreman na razgovore s oporbom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe izjavio je da je otvoren za razgovore s oporbom, ali je odbacio pozive Afričke unije na odgodu predsjedničkih izbora, javile su agencije.

Mugabe je na predizbornom skupu u četvrtak, uoči izbora koje oporba bojkotira, rekao da je "otvoren za razgovore" s oporbom, javlja Associated Press. Oporbeni čelnik Morgan Tsvangirai u srijedu je pozvao na razgovore o stvaranju prijelaznih vlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zimbabve: Oporbeni vođa se povukao iz predsjedničke utrke Slika nije dostupna Mugabe obećava da MDC nikada neće zavladati Zimbabveom

Mugabe do četvrtka nije pokazao veliko zanimanje za razgovore i umjesto toga usredotočio se na drugi krug predsjedničkih izbora u petak koje su svjetski čelnici odbacili.

Govoreći okupljenima na skupu u Chitunqwizi južno od Hararea Mugabe je rekao: "Neka od naše braće u Africi pozvala su na odgodu glasovanja, potičući nas da kršimo naše vlastite zakone i mi smo to odbili, mi se držimo naših zakona", javio je Reuters.

Mugabe je najavio i da će nazočiti summitu Afričke unije u Egiptu idućeg tjedna, ali da se nikakva rješenja ne mogu nametnuti Zimbabveu izvana.

Tsvangirai, jedini protukandidat Mugabeu, u nedjelju je najavio da se povlači iz izbornog nadmetanja zbog nasilja koje država podržava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene