Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DJeca od 10-15 godina

ZAPEČATILI IM SUDBINU Oteli 182 mališana kako bi od njih stvorili bombaše samoubojice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IS novači djecu u rasponu od predadolescentske do adolescentske dobi u blizini škola, džamija i na javnim mjestima.

Pripadnici terorističke organizacije Islamska država (IS) oteli su 182 djece u sjevernom iračkom gradu Mosulu, javlja International Business Times, koje navodno planiraju obučiti za borbu u ime IS-a kao i za bombaše samoubojice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Meta su šijiti ISIS opet udario na oslobođeni Mosul: U dva samoubilačka napada 74 mrtvih Slika nije dostupna ISIS je povijest u tom gradu Irački premijer stigao u Mosul i čestitao vojnicima na pobjedi

Djeca imaju između 10 i 15 godina. Djeca su prebačena u centre za ideološku i obuku u rukovanju oružjem i eksplozivima.

ISIL drži pod kontrolom velike dijelove Iraka i Sirije, a osim što je poznat po objavljivanju video uradaka u kojima ubija svoje taoce, od nedavno objavljuje i fotografije u kojima djeca ubijaju vojnike.

PONOVNO ŠOKIRALI SVIJET ISIS objavio snimke ubojstava koje lede krv u žilama

Prošli tjedan je IS tako objavio i prvu snimku na kojoj dijete vojnik odrubljuje glavu sirijskom vojnom časniku. Dijete koje je unovačila Islamska država tek je jedan od stotina pripadnika skupine zvane "Podmladak kalifata". IS novači djecu u rasponu od predadolescentske do adolescentske dobi u blizini škola, džamija i na javnim mjestima, a zatim ih podvrgava teškoj indoktrinaciji i vojnoj obuci.

Džihadisti su zauzeli Mosul prošle godine. Izaslanik UN-a u Iraku rekao je ranije da džihadisti kontroliraju trećinu države, godinu dana nakon pada Mosula.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene