Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki požar koji je na brdu Hum iznad Mostara buknuo u četvrtak kasno poslijepodne stavljen je navečer pod kontrolu čime je spriječeno njegovo proširenje na gusto naseljeno prigradsko naselje Rodoć, priopćila je vatrogasna služba u Mostaru.


Dio velikog požara je ugašen, a dio je nastavio gorjeti ali je
procijenjeno da tijekom noći s četvrtka na petak neće doći do njegova širenja pa su vatrogasci zaustavili protupožarnu akciju, objasnili su dežurni vatrogasci. No, vatrogasna služba je u pripravnosti i u slučaju potrebe ponovo će intervenirati, rekli su mostarski vatrogasci.

Vezani članci Panoramski pogled na Mostar (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg

Na području gdje je požar ostao neugašen i dalje se povremeno čuju eksplozije mina zaostalih iz proteklog rata.

Ovaj veliki požar je iznenadio Mostarce jer je neuobičajeno da vatra bukne takvom silinom u zimskim uvjetima kada temperatura prelazi svega nekoliko stupnjeva iznad ništice kao što je to bi slučaj u četvrtak poslijepodne.

Policija je u četvrtak na večer izvjestila kako se još ne znaju uzroci ovog požara, te da se nastavlja istraga.

Vatrena stihija je također prijetila i 33 metra visokom katoličkom križu koji je na brdu Hum iznad Mostara postavljen u 2000. u povodu jubileja 2.000 postojanja kršćanstva, no prije nego što je doprla do njega vatra je na tom prostoru ugašena.