Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mostar: Veliki požar na brdu Hum stavljen pod kontrolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar koji je na brdu Hum iznad Mostara buknuo u četvrtak kasno poslijepodne stavljen je navečer pod kontrolu čime je spriječeno njegovo proširenje na gusto naseljeno prigradsko naselje Rodoć, priopćila je vatrogasna služba u Mostaru.

Dio velikog požara je ugašen, a dio je nastavio gorjeti ali je
procijenjeno da tijekom noći s četvrtka na petak neće doći do njegova širenja pa su vatrogasci zaustavili protupožarnu akciju, objasnili su dežurni vatrogasci. No, vatrogasna služba je u pripravnosti i u slučaju potrebe ponovo će intervenirati, rekli su mostarski vatrogasci.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Jedan teško ozlijeđen Makljaža u Mostaru: Zaštitari cipelarili i palicama pretukli Dubrovčanina i dvojicu Splićana Ilustracija Vatra je pod kontrolom Snažna borba s plamenom u susjedstvu, vatrogasci se satima bore s buktinjom: "Radi se o velikoj količini guma"

Na području gdje je požar ostao neugašen i dalje se povremeno čuju eksplozije mina zaostalih iz proteklog rata.

Ovaj veliki požar je iznenadio Mostarce jer je neuobičajeno da vatra bukne takvom silinom u zimskim uvjetima kada temperatura prelazi svega nekoliko stupnjeva iznad ništice kao što je to bi slučaj u četvrtak poslijepodne.

Policija je u četvrtak na večer izvjestila kako se još ne znaju uzroci ovog požara, te da se nastavlja istraga.

Vatrena stihija je također prijetila i 33 metra visokom katoličkom križu koji je na brdu Hum iznad Mostara postavljen u 2000. u povodu jubileja 2.000 postojanja kršćanstva, no prije nego što je doprla do njega vatra je na tom prostoru ugašena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene