Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se politička kriza

Mostar nije dobio gradonačelnika ni u četvrtom pokušaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon 4. puta i triju krugova biranja u Gradskom vijeću Mostar u utorak nije dobio gradonačelnika, pa se nastavlja teška politička kriza u gradu koji jedini u BiH nije izabrao prvog čovjeka šest i pol mjeseci nakon provedenih izbora.

Vijećnici su nakon sjednice ocijenili kako je besmisleno ponavljati postupak za izbor gradonačelnika neizravno kroz Gradsko vijeće jer ni Hrvati ni Bošnjaci ne žele prepustiti to mjesto predstavnicima drugog naroda.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

U prvome krugu glasovanja otpao je kandidat Narodne stranke Radom za boljitak, a u sljedeća dva kandidati HDZ-a BiH Ljubo Bešlić i Stranke demokratske akcije Suad Hasandedić nisu dobili potrebnu većinu 18 od 35 vijećnika.

Vijećnik HSP-a BiH Živko Budimir ponovio je kako treba održati nove izbore i ukinuti gradski statut koji je nametnula međunarodna zajednica, ustvrdivši da je time Mostaru nametnuta i kriza.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene