Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj je uspostaviti primirje i spriječiti daljnje žrtve

Moskva: Riješena pitanja vezana uz humanitarne konvoje, ali i dalje nema napretka oko primirja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je potvrdila da su sva pitanja vezana uz humanitarni konvoj za Ukrajinu riješena, ali i dalje nema napretka oko primirja i političkog rješenja sukoba.

Nakon razgovora između ministara vanjskih poslova Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske održanih u nedjelju u Berlinu, ruski je šef diplomacije Sergej Lavrov kazao da pitanja glede humanitarnog konvoja riješena.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Dodao je i kako nisu u mogućnosti izvijestiti o pozitivnim rezultatima oko postizanja primirja i rješavanja političkog procesa.

"Potvrdili smo naše stajalište da primirje mora biti bezuvjetno", rekao je. Međutim, "naši ukrajinski kolege nastavljaju na nesreću postavljati uvjete koji su sve više nejasni, kao primjerice da se osigura neprohodnost granice" između Rusije i Ukrajine, rekao je ruski ministar.

Lavrov je rekao i kako Rusija nema ništa protiv ambicija Kijeva da uspostavi kontrolu režima prijelaza granice kako bi on bio što učinkovitiji.

Dok tisuće bježe, 11 žena očajnički pokušava spasiti obitelji

Kijev je ranije upozorio da će biti potrebne duge rasprave "za izlaz iz statusa quo". Šefovi diplomacija razgovarali su o "stanju u Ukrajini u svim njezinim vidovima, pridajući posebnu pozornost zadaćama kojima se žele prekinuti vojne akcije i stvoriti uvjeti za što brži početak procesa političkog rješenja", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Po završetku susreta Steinmeier je rekao da je on bio "težak", ali da je postignut stanoviti "napredak".

Steinmeier je nakon petosatnog sastanka rekao kako su razgovori bili teški, ali kako vjeruje da je ostvaren veliki napredak u vezi s nekim pitanjima. Prvo izvijestiti naše predsjednike vlada i država u našim prijestolnicama a onda ćemo se u ponedjeljak ili u utorak dogovoriti kako ćemo nastaviti današnji razgovor", poručio je Steinmeier te dodao kako je i dalje cilj uspostaviti primirje u Ukrajini i spriječiti daljnje žrtve. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene