Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva ne želi iznenađenja na summitu u Bukureštu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi predstavnik Rusije u NATO-u Dmitrij Rogozin upozorio je danas Sjevernoatlantski savez da Moskva ne želi "iznenađenja" na summitu NATO-a koji bi se u travnju trebao održati u Bukureštu, a na koji je pozvan i ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Iznimno je važno da nas na summitu NATO-a u Bukureštu ne dočeka nikakvo iznenađenje koje bi još više zamrsilo pitanje suradnje između Rusije i NATO-a", kazao je Rogozin na konferenciji za novinare održanoj u Moskvi.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

To je prva službena ruska reakcija na poziv iz NATO-a.

Rogozin novinarima nije kazao hoće li ruski predsjednik prihvatiti poziv da sudjeluje u radu summita ni od kakvih potencijalno neugodnih "iznenađenja" strahuje.

Sporna pitanja između Rusije i NATO-a uključuju postavljanje
američkog proturaketnog štita u Češkoj i Poljskoj, pitanje ulaska Ukrajine u Savez, te rješavanje spornih pitanja na Kosovu i u Gruziji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene