Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše ih gine

MORBIDNI PUTIN 'Rusija koristi mobilne krematorije za prikrivanje broja mrtvih u Ukrajini'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je toliko očajna u prikrivanju svojih vojnih aktivnosti u Ukrajini da koristi mobilne krematorije kako bi uništila tijela svojih poginulih u borbama na istoku te zemlje, tvrde američki dužnosnici koji su ovog proljeća bili u posjeti Ukrajini.

"Ruski vođe su sve manje i manje sposobni sakriti činjenicu da se ruski vojnici bore i umiru u velikim brojevima u Ukrajini", rekao je još u ožujku na konferenciji za medije zamjenik glavnog tajnika NATO-a, general Alexander Vershbow.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Zbog te činjenice, počeli su pribjegavati ekstremnim i morbidnim mjerama rješavanja dokaza. "Rusi pokušavaju prikriti broj žrtava koristeći mobilne krematorije", rekao je američki kongresnik Mac Thornberry za Bloomberg. "Ne pokušavaju to sakriti samo od očiju svijeta, nego i od ruskog naroda", dodao je.

Thornberry je istaknuo da je dokaze vidio i iz američkih i iz ukrajinskih izvora, ali da ne može iznijeti detalje oko toga, osim da je riječ o uvjerljivim dokazima.

Putinov novi zakon razbjesnio aktiviste za ljudska prava

Kongresnik Seth Moulton potvrdio je Bloombergu da je riječ o više pouzdanih izvora. "Doznali smo za to iz više izvora tamo, dovoljno da sam uvjeren u istinitost tih informacija", istaknuo je Moulton.

Istaknuo je da sve više dokaza o umješanosti Rusije u borbe u Ukrajini negativno odjekuje za Putina u samoj Rusiji, a ruski i ukrajinski blogeri čitavo vrijeme kompiliraju liste vojnika ubijenih u Ukrajini, uključujući i detalje njihove službe te okolnosti smrti.

U Rusiji su se pojavile i nove organizacije koje predstavljaju obitelji tih vojnika i koje javno dovode u pitanje Putinovu retoriku o Ukrajini i statusu Rusije oko tog pitanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene