Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put

Monti bi razmotrio mogućnost da ponovno vodi vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik sadašnje talijanske vlade Mario Monti prvi je put dopustio mogućnost da bude premijer i nakon proljetnih izbora.

Predsjednik sadašnje tehnokratske talijanske vlade Mario Monti u četvrtak je prvi put dopustio mogućnost da bude premijer i nakon proljetnih izbora, ako na njima ne bude jasnog političkog pobjednika, što je dosad čvrsto odbijao.

'Prije svega, bilo bi normalno da nakon izbora političke stranke budu kadre predstaviti nekog od svojih članova kao premijera, a ne mene', rekao je Monti u američkoj neprofitnoj organizaciji Vijeću za vanjske poslove. No, istodobno je i dodao: 'Ako mi postave pitanje (o novom mandatu), razmotrio bih situaciju'.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

>> Njemačka: Važno da Italija i nakon izbora nastavi s reformama

'Bit će izbori, nadam se s jasnim ishodom i jasnom parlamentarnom većinom te vladom koju će voditi neki politički čelnik. Ja ću i dalje biti tu. i ako dođe do okolnosti u kojima bih mogao biti od koristi svojoj zemlji nakon izbora, ništa ne mogu isključiti', dodao je.

Monti, poznati ekonomist i bivši europski povjerenik, i dalje je najpopularniji talijanski političar, što je sredinom mjeseca smatralo 42 posto sudionika jedne ankete, u kojoj je na drugom mjestu, sa čak 16 posto manjom potporom nalazi čelnik Demokratske stranke Pier Luigi Bersani. Jedan posto manju potporu, 25 posto, ima Beppe Grillo, vođa novog Pokreta pet zvijezda, a na 18 posto se zadržao bivši premijer Silvio Berlusconi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene