Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba nestala

DRAMA NA 'KROVU EUROPE': Pronađeno 5 mrtvih planinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero francuskih planinara pronađeno je mrtvo na Mont Blancu, a jedan se smatra nestalim, objavile su francuske vlasti.

Četiri muškarca i jedna žena u dobi od 27 do 45 godina, spuštali su se zajedno s iskusnim vodičem s Argentinske igle, 3901 metra visokog vrha na dijelu Mont Blanca na francusko-švicarskoj granici, kada ih je u utorak navečer zahvatilo nevrijeme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pali 800 metara u dubinu Mont Blanc: Poginula trojica alpinista Slika nije dostupna Francuske Alpe Mont Blanc: U lavini poginulo 6 planinara, 8 ozlijeđenih

Nakon što se nisu pojavili u planinarskom utočištu kako je bilo planirano, pokrenuta je potraga. Policijska je žandarmerija pronašla pet tijela, a za šestom se osobom traga.

Njih 12 krenulo prema vrhu, sedmorica se nikad nisu vratila

Broj stradalih na 'Krovu Europe' u samo mjesec dana popeo se na 13, a stradalo je po dvoje belgijskih, finskih, irskih te jedan njemački i francuski planinar. Tijekom ljetne sezone svakog se dana oko 400 planinara, ili onih koji se takvima smatraju, pokušava popeti na Mont Blanc. Mnogi od njih su neoprezni i nemarni.

Prošli je tjedan, primjerice, planinska žandarmerija na 3200 metara nadmorske visine zaustavila austrijskog penjača i njegova petogodišnjeg sina i natjerala ih da se vrate. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene