Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naoko bezazlen izlet nekoliko njemačkih studenata u Tursku pretvorio se u pravu noćnu moru. Od konzumacije prevelike količine alkohola jedan je umro dok su dvojica pala u komu.


Sveukupno šest studenata završilo je u bolnici od trovanja alkoholom, a neki od njih su imali preko 7 promila alkohola u krvi. No za Rafaela K. bilo je to kobno putovanje. Preminuo je u bolnici sa čak 7,7 izmjerenih promila alkohola u krvi.

Vezani članci Fail Nije za osjetljive! Pokušali snimiti smiješni video o alkoholiziranju usred dana pa šokirali internet Policija alkotestira vozače, arhiva (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Hoće li se ukinuti dopuštenih 0,50 promila za vozače? Novi Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa donosi velike promjene

Nakon opijanja u baru luksuznog 'all inclusive' hotela Anatolia Beach, gdje su odsjeli, nekima od studenata već prije je zabranjena konzumacija alkohola. No ni nakon zabrane dečki se nisu smirili, pa su 'cugu' kupovali u obližnjem kiosku koji je radio cijeli dan. 'Kupovali su vodku, rakiju, pivo i grickalice', prisjeća se prodavač.

'Već 5 promila je smrtonosno. Činjenica da su ovi mladići imali preko 7 i preživjeli zaista je iznenađujuća', komentira slučaj dr. Siegbert Fass, šef klinike u Hamburgu. 'Dolazi do kome, kada pacijent više nije sposoban disati. Preživjeli u ovakvim slučajevima uglavnom trpe ozbiljna oštećenja unutarnjih organa', dodaje doktor.

U hotelskoj sobi u kojoj je Rafael pronađen, policija je našla i bocu, koja bi mogla pomoći u istraživanju cijelog slučaja. Četvero studenata koji nisu zadržani u bolnici vratili su se natrag u Njemačku, no nekoliko dana ipak neće ići na predavanja.