Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove informacije tajnih službi

Mladić ne izlazi iz novobeogradskog stana već pet godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratko Mladić već godinama ne izlazi iz jednog novobeogradskog stana. U vezi je samo s jednom osobom koja mu povremeno donosi hrani i lijekove, najnovija su saznanja srpskih tajnih službi koja se ovih dana intenzivno provjeravaju.

Srpska tajna služba došla je do informacija koje kažu da Mladić iz stana nije izašao skoro pet godina, piše Press. 'On je potpuno prekinuo sve veze s vanjskim svijetom. Nema nikakvu komunikaciju s obitelji ni s prijateljima. Postoji samo jedna osoba koja zna gdje se Mladić nalazi, a ona mu povremeno, svakih sedam do deset dana, donosi hranu i lijekove', kaže Pressov sugovornik blizak tajnim službama.

>> Ratko Mladić je tempirana bomba?

Na upit zbog čega tajne službe, ukoliko su sigurne da je Mladiću jednom novobeogradskom stanu, ne naprave pretres, on kaže da to nije nimalo jednostavno. 'Pazite, mi ne znamo točno gdje se on nalazi, mi samo imamo određene informacije odnosno saznanja od Mladiću bliskih ljudi. Te informacije, ali i rekonstrukcija Mladićevih tragova koje smo do sada uspjeli naći, kažu da je on prekinuo sve kontakte s vanjskih svijetom i doslovno se zaključao u stan. Sumnjamo da se skriva u jednom od tri beogradska bloka, ali ne možemo pretresti baš svaki stan ili blokirati sve blokove. To je jednostavno neizvedivo', objašnjava Pressov sugovornik i dodaje da su blokovi u Novom Beogradu vjerojatno najpogodniji poligon za skrivanje u Europi.

'Ti su blokovi prava urbana džungla u kojoj je moguće godinama ostati neprimjećen. Većina zgrada ima po nekoliko ulaza, a susjedi se vrlo često uopće ne poznaju i ljudi ne obraćaju pažnju jedni na druge. Ako postoji idealno mjesto za skrivanje onda su to ti blokovi i Mladić, kao iskusni vojnik to zna. On bi puno prije bio otkriven u nekom selu ili u prigradskom naselju, gdje se svi poznaju i gdje se svaki novi čovjek odmah primjeti', navodi sugovornik.

Pressovi izvori kažu da su operativci ozbiljno pčeli tragati za Mladićem po Novom Beogradu. 'Tražio nelogičnosti, na primjer, stanove u kojima se troši voda i struja, u kojem se plaćaju svi računi, a iz kojeg se uopće ne telefonira. Motre se sumnjive lokacije, pod prismotrom je nekoliko zgrada, razgovaramo s ljudima na terenu', dodao je sugovornik.

Srpski policajci izradili su i novu detaljnu procjenu rizika eventualnog Mladićevog uhićenja. prema njoj, minimalne su šanse da uhićenje generala prođe bez sukoba s policijom i žrtvama. 'Psiholozi su detaljno analizirali Mladićevu ličnost i kažu da je 80 posto sigurno da će on pružati otpor i da će se, ako bude morao, pokušati ubiti', kaže sugovornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene